“Xαμός” για το “Μένουμε Τρίκαλα” στη Λέσχη από… Λάππα, Παρθένη, Ταμήλο

Για συνεργασία του ‘Μένουμε Τρίκαλα’ με τον συνδυασμό του Κώστα Κρεμμύδα έκανε λόγο μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Χρήστος Λάππας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Μαζί για τα Τρίκαλα»

 « Η εκδήλωση της Κυριακής του συνδυασμού του Κ. Κρεμμύδα αν πω ότι ήταν εξαιρετική θα είναι μια κοινοτυπία, για αυτό και θα πω ότι ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, όλες οι φυλές του Ισραήλ  ήταν εκεί, και αυτό είναι ένα επίτευγμα και όταν λέω «φυλές», αναφέρομαι στο ΚΙΝΑΛ, τότε που υπήρχαν κάποιες αντιθέσεις και αντιδράσεις, και θεωρώ σημαντικό επίτευγμα  που ο Κ. Κρεμμύδας κατάφερε να τους μαζέψει όλους, και είμαστε πλέον όλοι παρόντες. Βέβαια ακόμα και στους ‘μεγάλους έρωτες’, τα…συμπεθέρια χώρια κάθονται τη μέρα του …γάμου.

Από τις συζητήσεις που έκανα με την ηγεσία του αυτοδιοικητικού σχήματος «Μένουμε Τρίκαλα», είμαστε πάρα πολύ κοντά, για να συμπορευτούμε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Μίλησα με 2-3 ανθρώπους και απομένει να κλείσουμε, και οφείλουμε και εμείς να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό στις εσωτερικές διαδικασίες που έχουν. Μίλησα μαζί τους  δηλαδή με Παρθένη, Κεμανίδη, την περασμένη εβδομάδα, αλλά εξ’ όσων γνωρίζω έχει μιλήσει και ο Κρεμμύδας και θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις.

Θα είναι ένας πολύχρωμος με πολλά αρώματα συνδυασμός για το Δήμο Τρικκαίων, δεν είναι κακό να υπάρχουν πολλές απόψεις, προτάσεις και να καταλήγει ο επικεφαλής  σε μια κοινή συνισταμένη. Και εμένα αυτό μ’ αρέσει.

Εγώ κατηγορηματικά λέω πως  ο Γιώργος Σπαθής δεν θα κατέβει για το Δήμο Τρικκαίων, έτσι τουλάχιστον εγώ διαβάζω τα πράγματα. Είναι γενικότερο το ζήτημα δηλαδή και συνδυασμό να κάνει, είναι και το οικονομικό και το πολιτικό και το κομματικό, και τι λέει για σένα η κοινωνία για σένα και πολλά άλλα.»

Ο Δημήτρης Παρθένης, μέλος του σχήματος «Μένουμε Τρίκαλα», σχολίασε:

«Ο κ. Χρήστος Λάππας κι εγώ κάναμε μια συνάντηση και μιλήσαμε για τα αυτοδιοικητικά θέματα, και δεν ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε. Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη, πως θα ήταν χρήσιμο συνολικά να φτιαχτεί ένα μέτωπο που θα βάλει κάποια ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά θα μπορέσουν να κινήσουν την πόλη προς τα μπροστά. Να αποφύγουμε δηλαδή τις κακοποιήσεις που βλέπουμε καθημερινά και όλο αυτό το fake, δήθεν έργο στην πόλη που όμως δεν υπάρχει. Αυτό όμως το μέτωπο θέλει μια προϋπόθεση προγραμματικής σύγκλισης και είμαστε στη διαδικασία ενός πολιτικού κειμένου που θα γραφτεί, ώστε να εξετάσουμε, εφόσον συμφωνήσουμε, την ενδεχόμενη κοινή μας κάθοδο, αλλά διατηρώντας πάντα την αυτονομία εμείς, αλλά και εκείνοι.

Στόχος μας δηλαδή είναι να υπάρξει ένα μέτωπο για να γίνουν πράγματα πια στην πόλη,γιατί αυτό είναι το σημαντικό, να ακολουθούμε τους κανόνες της επιστήμης για όποιες παρεμβάσεις γίνονται στην πόλη και να μην είμαστε γενικώς σε ένα ‘χαχα’ και ‘χουχου’. 15 χρόνια ο δήμος Τρικκαίων είχε κάνει κατάληψη στο κτίριο του νοσοκομείου Τρικάλων και πράγματα που έχουν γίνει στεκόμενοι στο φαίνεσθαι κα όχι στο είναι, όπως είχε γίνει εδώ και 15 χρόνια κατάληψη στο ΚΑΠΗ στην Πατουλιά.

Είμαστε κοντά να φτιάξουμε ένα μέτωπο με τον συνδυασμό του κ. Κρεμμύδα, δεν θα το κρύψω αλλά πρέπει να δούμε και σε ποιο πλαίσιο θα υπάρξει αυτή η σύμπραξη, να  υπάρξει ένα πλαίσιο σεβασμού και κανόνων, κοινά προγραμματικά στοιχεία τα οποία θα είναι αδιατάραχτα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική σύμπραξη.  Εγώ δεν θα είμαι φυσικά πουθενά υποψήφιος, θα είμαι στις εσωτερικές διεργασίες του σχήματος που θα δημιουργηθεί».

 Ο Μιχάλης Ταμήλος, πρώην δήμαρχος Τρικκαίων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παρθένη τόνισε:

« Ο κ. Παρθένης δεν δικαιούται να μιλά, γιατί στα Τρίκαλα ήρθε το 2015 μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν που γεννηθήκαμε εδώ και μεγαλώσαμε εδώ, έχουμε ένα δικαίωμα κάτι περισσότερο γιατί έχουμε μοχθήσει κι έχουμε προσφέρει πολλά στα Τρίκαλα. Τώρα να κάνουν κριτική οι καταγόμενοι από την περιοχή μόνο και μόνο σ’ αυτούς που διακόνησαν την περιοχή, δεν είναι και πολύ σωστό. Η αγωνία του διοικητή του ΓΝΤ είναι να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον σταθεροποιήσει, αλλά αφού αυτός δεν θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, τι «κωλοκοψίδα» έχει για τα Τρίκαλα, από τη στιγμή που τα Τρίκαλα έχουν εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ με αξιόλογους βουλευτές, και νομαρχιακή επιτροπή. Αυτός δηλαδή τι περισσότερο έχει από αυτούς και ενδιαφέρεται περισσότερο; Δηλαδή όλοι οι άλλοι του κόμματος του είναι άχρηστοι, ή δεν μπορούν να εκφράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα και μπορεί μόνος του ο κ. Παρθένης; Εγώ νομίζω πως ο κ. Παρθένης πρέπει να περιοριστεί στα καθήκοντα της δουλειάς του που είναι η διοίκηση του νοσοκομείου και να αφήσει τα υπόλοιπα σε εμάς τους τρικαλινούς, αυτός είναι τα τελευταία 4 χρόνια τρικαλινός. Την αγωνία του για την πόλη, αν έχει, να την εκφράσει στα κομματικά του όργανα, και εφόσον  τα βρουν να εκφραστούν μέσα από τον συνδυασμό του κ. Κρεμμύδα. Ό,τι είναι να πει ο συνδυασμός θα τα πει ο επικεφαλής του συνδυασμού, δεν θα τα λέει ο Παρθένης. Τι θα κάνει δηλαδή θα «καπελώσει» και τον κ. Κρεμμύδα ο Παρθένης;  Αν θέλουν ως ομάδα να διατηρήσουν την αυτονομία τους, ας κατέβουν χωριστά και να λένε αυτά που θέλουν. Για τα θέματα του δήμου θα ασχοληθούν αυτοί που θα κατέβουν στο δήμο, δεν θα μας λέει για τα θέματα του δήμου και αυτοί που δεν θα είναι υποψήφιοι.

Ό,τι είναι να ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ θα τα ακούσουμε από Παπαδόπουλο, Σιμορέλη,  Δριτσέλη, Νταούλα, Μπάτζιο και ότι είναι να ακούσουμε για το Νοσοκομείο, να τα ακούσουμε από τον Παρθένη, για τα υπόλοιπα δηλαδή τι να μας πει;  Όσοι κατέρχονται υποψήφιοι μπορούν να πουν την άποψή μας, οποιοσδήποτε άλλος πολίτης από τους 85.000 των Τρικάλων, μπορεί να πει την άποψή του στα καφενεία, αλλά δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα όλους εμάς που υπηρετήσαμε την πόλη.

Όλοι αυτοί οι δρόμο που περπατά τώρα ο κ. Παρθένης, τα δίκτυα, οι αποχετεύσεις,  το Νοσοκομείο στο οποίο είναι τώρα αυτός διοικητής, πότε έγιναν όλα αυτά; Να είμαστε πια και λίγο σοβαροί, βγαίνουν και μιλάνε άσχετοι που δεν έχουν σχέση με τον δήμο. Όταν βγαίνουν λοιπόν να βγαίνουν να μιλάνε για την δουλειά τους, να κρατάμε και μια σοβαρότητα, γιατί τώρα πάμε να εκλέξουμε δήμαρχο και όχι να κάνουμε ψυχοθεραπεία, να μην ακούμε τι λέει και ο κάθε πικραμένος. ΑΝ έχουν τα κότσια στο «Μένουμε Τρίκαλα» ας κατέβουν χωριστά μόνοι τους, αλλά δεν τα έχουν γιατί δεν τους θέλει ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάποια στιγμή θα τα πούμε και χωρίς να φυλαγόμαστε. Έχει πια περισσέψει η αυθάδεια από ανθρώπους που μιλάνε εκεί που δεν έχουν κανένα ρόλο να μιλήσουν, ο καθένας να μιλά για το αντικείμενο του».