«Στροφή» των τρικαλινών προς ένα νέο μοντέλο πολιτικών ηγετών

Με την πολιτική επιλογή που έκαναν στις ευρωεκλογές και τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές οι Έλληνες πολίτες – και οι τρικαλινοί- πέρα από την επιλογή κομμάτων και πολιτικών, απέδειξαν περίτρανα πως στρέφονται σ’ ένα νέο μοντέλο πολιτικών ηγετών και διακυβέρνησης γενικότερα, κάνοντας ίσως την πιο σοφή επιλογή που έκαναν τα τελευταία χρόνια.

Καταδίκασαν απερίφραστα εκείνους τους πολιτικούς που έδειξαν υπεροψία, που στάθηκαν εγωιστές και αλαζόνες κατά την διάρκεια της άσκησης εξουσίας τους, που έταξαν λαγούς με πετραχήλια για να παραμείνουν στις καρέκλες τους, καταδίκασαν παλαιοκομματικές τακτικές και πολιτικά ήθη που ανήκουν σε μια άλλη εποχή.

Αντίθετα εμπιστεύθηκαν πολιτικούς που κράτησαν μικρό καλάθι υποσχέσεων, που απέφυγαν το πολωτικό κλίμα, που έδωσαν στην ελληνική κοινωνία μια ανάσα και μια ελπίδα ότι μπορούμε και πάλι να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έδωσαν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους που φέρνουν κάτι το καινούργιο, σε σπουδαγμένα και έξυπνα μυαλά, ικανούς να διαχειριστούν καινοτόμες ιδέες και προγράμματα και φυσικά την τεχνολογία, που μοιάζει να έχει εκτοπίσει σε μεγάλο βαθμό κάθε άλλη μορφή αναπτυξιακής δράσης.

Τέτοιου είδους χαρακτηριστικά φαίνεται πως διαθέτει ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης Κώστας Μπακογιάννης και Κων/νος Ζέρβας και βέβαια αρκετοί ακόμα.

Σε τοπικό επίπεδο, αν θέλαμε να διακρίνουμε πολιτικούς με τέτοια χαρακτηριστικά, άνετα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, όπως και του νεαρού οικονομολόγου Μικέλη Χατζηγάκη, το άστρο του οποίοι αναμένεται να ανατείλει λίαν συντόμως στο νομό, όντας υποψήφιος Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν είναι τυχαίες λοιπόν οι επιλογές των πολιτών, που αναζητούν εναγωνίως ένα νέο προφίλ και ένα νέο μοντέλο πολιτικού ηγέτη, μακριά απ’ αυτό που όλοι γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες, πως μπορούν ακόμα να φέρουν ….και θάλασσα στα Τρίκαλα.

Πλέον το παιχνίδι και δη το πολιτικό, παίζεται αλλιώς!