“ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ” για τα δρώμενα στο δημοτικό συμβούλιο δήμου Τρικκαίων

Σε συνέχεια της ενημέρωσης των Δημοτών και φίλων σχετικά με τα δρώμενα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου καθώς και της συνεδρίασης της 25ης Ιουνίου 2020 , σας αναφέρω τα κάτωθι:

1. Μέσα στα πλαίσια των “μεγάλων έργων “ που πρόκειται να γίνουν στο κέντρο των Τρικαλων ήρθε τελείως αναπάντεχα και ξαφνικά από την Δημοτική παράταξή η ολική ανάπλαση της οδού Κονδύλης μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μπάρας . Μετά από συζήτηση που έγινε, μετά λύπης μας, αναγκαστήκαμε να καταψηφίσουμε το εν λόγω έργο, καθότι ούτε σχέδιο μας είχε αποδοθεί για να μελετήσουμε ούτε η εισηγητική έκθεση. Επί της ουσίας καταψηφισαμε γιατί τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα έργα δεν αποτελούν μέρος ενός γενικού σχεδιασμού για την κυκλοφοριακή διευθέτηση και χάραξη πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων αλλά και θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων. Δυστυχώς αποτελεί ένα ακόμη βιαστικό έργο του οποίου βασικό κίνητρο για την υλοποίηση του ήταν η στιγμιαία προσφορότηρα του πακέτου διάθεσης χρημάτων. Το κόστος κατασκευής προϋπολογίζεται σε 1.2 εκατομμύρια ευρώ και εμπεριέχει επέκταση του ηδη υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου έως τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μπάρας, για το οποίο και συμφωνήσαμε, αλλά δυστυχώς εμπεριέχει και ολική ανάπλαση και κατασκευή εκ νέου τόσο του ποδηλατοδρόμου όσο και ολόκληρου του πεζόδρομου της οδού Κονδύλης ,γεγονός που μας βρήκε αντίθετους γιατί εκτινάσσει τον προϋπολογισμό του έργου σε δυσθεώρητα ύψη και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έργα πνοής σε αλλά σημεία της πόλης που έχουν ανάγκη. Ο κύριος Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά επί των ενστάσεων που έθεσε η αντιπολίτευση ότι όταν θα τελειώσει το έργο θα πάρει όποιον επιθυμεί μαζί του για να δει πόσο ωραίο και όμορφο θα είναι αυτό. Απεφυγε όμως να πει και του το υπενθυμίζουμε εμείς, πως ακριβώς την ίδια στιγμή στο υπόλοιπο κομμάτι της πόλης θα επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, δεν θα υπάρχουν θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων, δεν θα υπάρχει εξυπηρέτηση των πολιτών και τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς πέρα από το ποδήλατο δεν θα εξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα την υπονόμευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Δυστυχώς, η εμμονή στην μη ύπαρξη συλλογικής μελέτης και στην συνειδητή παραγκώνιση των υπολοίπων μέσων μεταφοράς θα οδηγήσουν την πόλη τα επόμενα χρόνια σε εικόνες όπως το κέντρο της Αθήνας .

2. Στα πλαίσια του έργου της ανάπλασης της Κεντρικής πλατείας ίσως ο Κύριος Δήμαρχος θα έπρεπε να ξαναδεί το θέμα της υπογειοποίησης και δημιουργίας χώρων στάθμευσης οχημάτων πριν να είναι πολύ αργά για την πόλη. Άλλωστε, 3 εκατομμύρια ευρώ για να ομορφύνουμε το ήδη όμορφο το οποίο είναι επιμελώς ατημέλητο είναι για την παράταξή μας απαγορευτικό.

3. Έγινε πρόταση από τον κύριο Δήμαρχο να συμμετάσχουν όλες οι παρατάξεις στην Επιτροπή του Δήμου για τις εκδηλώσεις του “Ελλάδα 2021” ,που θα λάβουν χώρα σε όλους τους δήμους ανά την επικράτεια. Με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και την σοβαρότητα του γεγονότος αποφάσισε η παράταξή μας “ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ” να συμμετάσχει στην Επιτροπή που συγκροτεί ο δημος. Η συμμετοχή μας γίνεται για λόγους συμβολικούς και ουσίας. Είναι μια πράξη που ενέχει θέση ευθύνης γιατί σε τέτοιου είδους μεγαλειώδη γεγονότα προπορεύεται η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Σημείωση:

Στο περιθώριο της αναφοράς μας για τα δρώμενα του δημοτικού συμβουλίου δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε το γεγονός ότι δυστυχώς υπάρχει δυνατότητα σε παρακείμενους και ημέτερους να παρεμβαίνουν, στα όρια της πραγματικής εκτροπής, την στιγμή που δύο αρχηγοί συνδυασμών βρίσκονται σε διάλογο. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων και των έργων του και κανείς τρίτος δεν δικαιούται να επιτελεί έναν “παράξενο” ρόλο προστασίας την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου. Παρότι αμφότεροι οι αρχηγοί των παρατάξεων ανακάλεσαν εκ των υστέρων , η αλγεινή εικόνα των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου να παρεμβαίνουν με τρόπο πρωτοφανή είναι για εμάς κατακριτέα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε κανενός είδους πολιτική φίμωση, ούτε θα μας οδηγήσει σε σημείο να συνεδριάζουμε και να νιώθουμε την ανάγκη να μας συνεπικουρεί security. Ελπίζουμε ο Κύριος Δήμαρχος, να καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι για αυτόν τέτοιου είδους “θελήματα ” από ορισμένους και να μην επιτρέψει ποτέ ξανά τέτοιου είδους δυναμικές παρεμβάσεις.

 

ΜΠΕΤΣΙΜΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ