Πυρκαγιά στην Κρήνη Τρικάλων

 

krini_pyrkadia

 

 

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο πίσω μέρος της ”Βίγλας”, ενός κατάφυτου βουνού στα νότια της Κρήνης Τρικάλων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αμέσως σήμανε συναγερμός στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Οιχαλίας, που σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία των Τρικάλων έστειλαν άμεσα στο σημείο 8 πυροσβεστικά οχήματα και 22 πυροσβέστες, οι οποίοι μέσα σε λίγες ώρες κατάφερα να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο και να την σβήσουν τελικώς λίγο αργότερα.
 

 

Τα 5 στρέμματα δασικής και τα 25 στρέμματα χορτολειβαδικής έκτασης που κάηκαν μοιάζουν ασήμαντα μπροστά στην ολική καταστροφή που θα μπορούσε να έχει συμβεί.

 

Η “Βίγλα”, ως γνωστόν, αποτελεί τον πνεύμονα οξυγόνου και πρασίνου της περιοχής με σημαντική ερπετοπανίδα, ενώ φιλοξενεί στο οικοσύστημά της παγκοσμίως απειλούμενα είδη πουλιών.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Οιχαλίας σε συνεργασία με το Α.Τ.Φαρκαδόνας.

 

krini_trik