Πυρκαγιά σε εξέλιξη στις «Λογγιές» Αγ. Κων/νου Πύλης (βίντεο/φωτό)

Υπό πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά στην περιοχή «Λογγιές» του οικισμού του Αγ. Κων/νου Πύλης, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2:30 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία…

Συγκεκριμένα, η φωτιά ξεκίνησε από την βορειοδυτική πλευρά του οικισμού & από χαμηλά & γρήγορα εξαπλώθηκε σύμφωνα & με την φορά του ανέμου, προς την πλαγιά του βουνού που ανεβάζει έως την κεντρική οδό Πύλης – Ελάτης, καταφέρνοντας τελικά να περάσει απέναντι, κοντά από το υφιστάμενο πρατήριο καυσίμων, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει ζημιά, με την κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό να έχει διακοπεί, ενώ αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από τα πυκνά σύννεφα καπνού που έχουν τυλίξει την περιοχή.

Από το αρχικό της σημείο η φωτιά, εβρίσκετο γύρω στα 300 μέτρα από τις πρώτες κατοικίες, εκ των οποίων οι ένοικοί τους απομακρύνθηκαν, την Εκκλησία του Αγ. Κων/νου & το νεκροταφείο, τα οποία προσπέρασε, χωρίς να τα «αγγίξει».

Στην περιοχή προσέτρεξαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αρχικά από το Π.Κ. Πύλης, ενώ καταφθάνουν συνεχώς επιπλέον ισχυρές δυνάμεις από Μουζάκι, Τρίκαλα, αλλά & από όλη την Θεσσαλία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα στην περιοχή καταφθάνει & εναέριο μέσω πυρόσβεσης, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, αλλά & το δύσβατο της περιοχής από πυκνή βλάστηση πεύκου & πουρναριού & η έλευση της νύχτας, το κρίνουν απαραίτητο.

Επικεφαλής της επιχείρησης έχει τεθεί ο Υπ/τής της Π.Υ. Τρικάλων κ. Ν. Μπαλατσούκας, ενώ καθ’ οδόν βρίσκεται  & ο Περιφερειακός Δ/τής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Χρ. Σπαθούλας.

Για ό,τι νεότερο θα είμαστε κοντά σας με νέο ρεπορτάζ…

Pylinews.gr