Πυργάκια με κρέμα λεμονιού

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλα κίτρινα λεμόνια
  • 1 μοσχολέμονο (λάιμ) ζουμερό
  • 1250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2-3 αυγά
  • μπισκότα τριμμένα και λίγη κανέλα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Τρίβετε σε πολύ λεπτό τρίφτη τις φλούδες των 3 κίτρινων λεμονιών και του λάιμ και τα στύβετε για να πάρετε το χυμό τους. Φιλτράρετε το χυμό των λεμονιών.
  2. Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών μαζί με 300 γρ. τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρις ότου τα υλικά ομογενοποιηθούν. Χτυπάτε τα αυγά σ’ ένα μπολ και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς. Δένετε την κρέμα λεμονιού σε μπεν μαρί και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
  3. Χτυπάτε ελαφρά με το σύρμα το τυρί κρέμα για να αφρατέψει. Το προσθέτετε στην κρέμα που ετοιμάσατε και ανακατεύετε απαλά. Κόβετε τα 3 λεμόνια σε πολύ λεπτές φέτες και τα απλώνετε σε ταψάκι. Τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα καραμελώνετε ελαφρά στο γκριλ.
  4. Φτιάχνετε τα πυργάκια βάζοντας εναλλάξ φετάκια λεμονιού και ανάμεσά τους λίγη  κρέμα. Πασπαλίζετε με τριμμένα μπισκότα και λίγη κανέλα και σερβίρετε

icookgreek.gr