«Πυρά» Γεννηματά σε Τσίπρα: Αμετανόητος και προκλητικός στη ΔΕΘ – Μοιράζει φτώχεια και «ψίχουλα»

«Αμετανόητος και προκλητικός» εμφανίστηκε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ομάδα οπορτουνιστών που κυβερνά «καιροσκοπικά», δίχως να νοιάζεται για τους πολίτες. 

Όπως είπε, “τάζει παροχές τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν επόμενες κυβερνήσεις”, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε «αμετανόητος και προκλητικός» στην ΔΕΘ, λέγοντας πως πάγια πολιτική του είναι να μοιράζει φτώχεια και «ψίχουλα» στους πολίτες ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται.

Τόνισε πως η περικοπή των συντάξεων που τώρα υπόσχεται ότι θα εμποδίσει η κυβέρνηση ήταν μέτρο που η ίδια προνομοθέτησε και έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει.

Ο κ. Τσίπρας «μας έχει δέσει χειροπόδαρα» όσον αφορά τις συντάξεις, είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως η χώρα πετύχαινε ούτως ή άλλως τους στόχους στην εξοικονόμηση πόρων από το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός «είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του Μνημονίου που υπέγραψε», προσέθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι το ζητούμενο δεν είναι να γίνει μια ολιγόμηνη αναβολή της προσωπικής διαφοράς, όπως φέρεται να συζητείται στις Βρυξέλλες, αλλά η κατάργηση του όλου μέτρου.

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε ειρωνικά γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την πρώτη ΔΕΘ που θα γίνει μετά την εποχή της λιτότητας, την στιγμή που μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έρχονται σε λίγους μήνες.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κατέληξε λέγοντας ότι η χώρα δεν θα βγει ποτέ από καθεστώς λιτότητας όσο η κυβέρνηση διατηρεί τους «εξοντωτικούς φόρους» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που η ίδια αποδέχτηκε.

thecaller.gr