Ψητά πράσα με πορτοκάλι, φέτα και ελιές

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τα ψητά πράσα με πορτοκάλι, φέτα και ελιές, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Bάζουμε τα πράσα σε ένα μέτριο ταψί, τα περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 20 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  3. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, να κρυώσουν ελαφρώς.
  4. Βάζουμε τα πράσα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τα πορτοκάλια, τη φέτα, τις ελιές και τον άνηθο, και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τα ψητά πράσα με πορτοκάλι, φέτα και ελιές.

gastronomos.gr