Ψήφισμα των αντιπροσώπων του ΚΚΕ στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

laiki_sispirosi_1

 

 

 

 

Οι περιφερειακοί  αντιπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Γενική Συνέλευση της  Π.Ε.Δ Θεσσαλίας πρότειναν το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος στη Γ. Σ. της 27ης Αυγ. 2012 με θέμα :

«Τα οικονομικά της Τ.Α. μετά τις τελευταίες περικοπές».

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους με πρόσχημα την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου 2 και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Είναι ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία που πρόβαλλαν τόσο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όσο και η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) για να εφαρμόσουν την πολιτική του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, τα λαϊκά στρώματα γενικότερα που βουλιάζουν στη χρεοκοπία. Σε μια τέτοια περίοδο η εκ νέου μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, κάτω και από το ελάχιστο που είναι γραμμένο στον προϋπολογισμό του 2012 (ΚΑΠ, ΣΑΤΑ, παρακρατηθέντα), θα οδηγήσει σε κατάρρευση ακόμα και αυτές τις όποιες ανεπαρκείς υπηρεσίες προσφέρουν οι Δήμοι με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στη ζωή των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Πρακτικά θα οδηγήσει σε λιγότερα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς με υποβαθμισμένες υπηρεσίες, σχολεία χωρίς θέρμανση και μεταφορά των μαθητών από το οικογενειακό βαλάντιο, κλείσιμο δημοτικών ιατρείων, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, περιορισμός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.λπ. Εκτός των επιπτώσεων για τη λαϊκή οικογένεια με τις μειώσεις αυτές δεν καλύπτεται ούτε η μισθοδοσία του προσωπικού. Αυτό αντικειμενικά θα οδηγήσει σε απολύσεις και εφεδρεία του προσωπικού.

Είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε επείγοντα μέτρα που θα ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες σε σύγκρουση με την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες.

Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων.

Απόδοση όλων των χρημάτων της ΣΑΤΑ που δεν αποδόθηκαν το 2011-2012.

Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

Καμία απόλυση συμβασιούχων, ανανέωση όλων των συμβάσεων δρομολόγηση της μονιμοποίησής τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, εγγραφή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς με διεύρυνση του δικτύου των παιδικών σταθμών. Αυτό θα γίνει με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι Δήμοι για τη θέρμανση των σχολείων, παιδικών σταθμών, αθλητικών κέντρων κ.λπ

 

Λάρισα 27 Αυγ. 2012

Λαμπρούλης Γιώργος Βουλευτής – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λάρισας

Καΐκης Γιώργος –Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρικαίων

Ριζόπουλος Αποστόλης-Δημορικός Σύμβουλος Δήμου Βόλου

Τέγος Χρήστος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καρδίτσας

 

.