«Ψαλίδι» 20% στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών και ηλεκτρονικές μεταθέσεις

Ηλεκτρονικά θα διεξαχθεί για πρώτη χρονιά φέτος η υποβολή αιτήσεων για μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Με καθυστέρηση δύο μηνών σε σχέση με πέρσι, η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εκδόθηκε χθες, με τα χρονικά περιθώρια να είναι σχεδόν ασφυκτικά για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς καθώς την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία.

Στοίχημα για το υπουργείο Παιδείας είναι να πετύχει νωρίτερα από άλλες χρονιές την έκδοση των αποτελεσμάτων, στα μέσα Μαΐου. Ενδεικτικά, πέρσι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 9 Δεκέμβρη 2015 και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν για τη Δευτεροβάθμια στις 30 Ιουνίου και για την Πρωτοβάθμια στις 4 Ιουλίου 2016.

Βέβαια για τους εκπαιδευτικούς η αγωνία ξεκινάει με την έκδοση των μεταθέσεων, μιας και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε συνδυασμό με τις μηδενικές μόνιμες προσλήψεις και για φέτος θα οδηγήσουν και πάλι σε ελάχιστες μεταθέσεις. Χαρακτηριστικά, πέρσι υποβλήθηκαν πάνω από 11.000 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν λιγότερες από 1.000.

Σημαντικά σημεία

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://teachers.minedu.gov.gr αφού πρώτα οι εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Ολα τα αρχεία θα πρέπει να αποστέλλονται σε μορφή pdf. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι εκπαιδευτικοί παραλάμβαναν επικυρωμένο αντίγραφο από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, πλέον θα λαμβάνουν e-mail από το ηλεκτρονικό σύστημα με αριθμό πρωτοκόλλου που θα πρέπει να αποθηκεύσουν και να εκτυπώσουν.