Προβόπουλος: Έργα και ημέρες του (πρώην) πιο ισχυρού ανθρώπου της χώρας

provo39683

Κατά τους New York Times λίγοι άνθρωποι έφτασαν να έχουν τόση εξουσία μέσα στη χώρα τους όσο ο κ. Προβόπουλος.

Ως πρώην πλέον κεντρικός τραπεζίτης, καλείται τώρα να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση Proton. Το ThePressProject αναψηλαφεί μία προς μία τις υποθέσεις της 6ετούς θητείας του. Από την Marfin Λαϊκή ως το Τ+10 και από τη σχέση με την τράπεζα Πειραιώς ως τον ρόλο των ΜΜΕ.

Μπορεί η εξάχρονη θητεία του Γιώργου Προβόπουλου στην ηγεσία της Τραπέζης της Ελλάδος, σε μια από τις πλέον θυελλώδεις οικονομικές περιόδους της ιστορίας της χώρας να τελείωσε αλλά ο δικαστικός έλεγχος για τον ενδεχόμενο ρόλο του σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας μόλις αρχίζει. (Ή μπορεί το ένα γεγονός να εξηγεί το άλλο).

Ως γνωστόν, ο κ. Προβόπουλος κλήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Αθανασίου και Μπρη να καταθέσει σχετικά με το ρόλο του (υπό την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας) στην έγκριση της πώλησης της Proton Bank στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να αντιμετωπίζεται ως ύποπτος στην υπόθεση μαζί με άλλα 7 μέλη της αρμόδιας επιτροπής της ΤτΕ που ενέκρινε την πώληση. Οι εισαγγελείς διερευνούν αν διαπράχθηκε το κακούργημα της απιστίας.

Δείτε αναλυτικά στο ThePressProject.gr

.