Πρόβλημα για τον Τσίπρα ο Παπανδρέου

Την υποψηφιότητά του ανακοινώνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, μια υποψηφιότητα που αλλάζει τα δεδομένα στην κεντροαριστερά και πιέζει πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων του έχουν Παπανδρεϊκά χαρακτηριστικά και στην περίπτωση που κερδίσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα “επαναπατρίσει” χιλιάδες ψηφοφόρους.

Τσίπρας: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ στις 24 – 27 Φεβρουαρίου

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 24 – 27 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Α. Τσίπρας εισηγήθηκε επίσης μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες και εξωστρεφείς παρεμβάσεις για το επόμενο διάστημα, απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, την ακρίβεια, την πανδημία, την ανεργία, το κοινωνικό αποκλεισμό.

Όσον αφορά το ΚΙΝΑΛ, από ώρα σε ώρα θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφασή του για να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο άγχος στον Α. Τσίπρας ο οποίος εκτός από την δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ θα πρέπει να αλλάξει την στρατηγική του και σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συλλέγει υπογραφές από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε μέχρι την Πέμπτη, οπότε εκπνέει η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, να μπορέσει να τις καταθέσει σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει 5.000 υπογραφές μελών ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Αν είναι έτσι όπως τα λένε, γιατί οι δικοί του κινούνται για τις 45 υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή και δεν μαζεύουν τις 5.000 από μέλη και φίλους να κάνουν και επίδειξη της δύναμης που λένε πως έχουν», λένε χαρακτηριστικά. Ακόμα, οι «μέσα» θυμήθηκαν ότι με το ΚΙΔΗΣΟ διέσπασε το ΠΑΣΟΚ, οι απέξω (αλλά και οι πρώην) το Μνημόνιο, τους χειρισμούς του το 2011 που εγκατέλειψε την πρωθυπουργία, τα άθλια οικονομικά του κόμματος που παρέδωσε κ.λπ.

Υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που λένε ότι «ο Γιώργος ακόμα δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του», «φοβάται την ήττα» κ.λπ. Η πραγματικότητα είναι πως η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής θεωρείται δεδομένη και θα αποτελέσει «βόμβα» και τεράστια έκπληξη να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή.

Οπως είναι γεγονός αναντίρρητο το ότι από το περασμένο Σάββατο που γνωστοποίησε την πρωτοβουλία του, η κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά έπαψε να απασχολεί την επικαιρότητα για τον αριθμό των υποψηφίων ή για το ποιοι διεκδικούν την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και το επίκεντρο της συζήτησης εδώ και πέντε ημέρες είναι «αν θα κατέβει ο Γιώργος». Μέχρι και ανέκδοτα έχουν κυκλοφορήσει στα social media. Με το ερώτημα «τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν τηλεφώνησε στους έξι υποψηφίους;» και η απάντηση να είναι «εφτά υπάρχουν».

fimotro.gr