Πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

ΞΕΧΑΣΤΕ Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΑΘΕΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ

Με αυτό το σύνθημα του γαλλικού Μάη γνώμονα και έχοντας συνείδηση των  κοινωνικών συνθηκών αποφασίσαμε φέτος να οργανώσουμε το πρώτο μαθητικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

Ως μαθητές αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό στάση και να αντιδράσουμε στο διαχρονικό και οξυμένο ζήτημα του ρατσισμού που μαστίζει την κοινωνία μας. Σε μια πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους, ανεξάρτητα από  φύλο, εθνικότητα ή σεξουαλικές προτιμήσεις. Μέσω της συναυλίας προσπαθούμε να γίνουμε ρεαλιστέςκαι να απαιτήσουμε το «αδύνατο»: να κάνουμε τα όνειρά μας,  για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, πραγματικότητα!

Το φεστιβάλ διοργανώνεται αποκλειστικά από εμάς τους μαθητές χωρίς καμιά βοήθεια, που θα μπορούσε να διαστρεβλώσει τα μηνύματα που επιθυμούμε να μεταδώσουμε.

Με οδηγό λοιπόν το όνειρό μας  για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις, στις 16 του Ιούνηστο πρώτο αυτοοργανωμένο αντιρατσιστικό μαθητικό φεστιβάλ στην πόλη μαςθα αποδείξουμε έμπρακτα με «όπλο» μας τη μουσική πως η δράση πέραν από αντίδραση πρέπει να είναι και δημιουργία. Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους το Σάββατο 16 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του τζαμιού Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα, σημάδι της πολυπολιτισμικότητας στην πόλη μας, και ώρα 20:30 για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την αξία της διαφορετικότητας.

ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΚΗΡΥΤΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

 

ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ Η ΙΣΟΤΗΤΑ- ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ –ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ

 

Παίζουν:

Kurz

The PocaPolas Band

Renovatio

Πρωτοβουλία μαθητών Τρικάλων