Πρώτη επίσημη παρουσίαση του “ΘΕΛΩ” στα Τρίκαλα

 

Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη παρουσίαση του αστικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “ΘΕΛΩ” στο ΜONEY SHOW της Αθήνας στο Hilton Athens Hotel, σειρά έχουν τα Τρίκαλα.

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” συμπατριώτισσα μας από τα Τρίκαλα κα Κορίνα Λιούτα, επιθυμία της είναι το πρώτο παράρτημα του “ΘΕΛΩ” πανελλαδικά να γίνει στην ιδιαίτερη Πατρίδα της.

Όπως ανακοινώθηκε στην πρόσφατη επίσημη παρουσίαση του “ΘΕΛΩ” στην Αθήνα, η πρωτοβουλία αυτή αφορά μια κοινωνική καινοτομία στο χώρο της Υγείας, που δημιουργεί για πρώτη φορά μια “γέφυρα” διαμεσολάβησης μεταξύ Πολιτών και των Οργανωμένων Φορέων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφιλοκερδώς, χωρίς κανένα πνεύμα ανταγωνισμού, μέσα από ένα εξανθρωπισμένο δίκτυο εθελοντών και υπηρεσιών, όπως ανέφερε η Πρόεδρος του “ΘΕΛΩ” κα Κορίνα Λιούτα.

Το ΟΡΑΜΑ του “ΘΕΛΩ” όπως είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος είναι η δημιουργία δομών – παραρτημάτων “Συμβουλευτικής – Ενσυναίσθησης – Διαμεσολάβησης” (ΣΕΔ) σε ολόκληρη την Ελλάδα, προωθώντας μια ευρύτερη κοινωνική δικτύωση που θα διευκολύνει τους ανθρώπους, ώστε να κινούνται με ασφάλεια στο υπάρχον σύστημα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι θεματικοί άξονες της δράσης του “ΘΕΛΩ” όπως επεσήμανε ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας κ Γιώργος Γαμπιεράκης, αφορούν στους τομείς Υγείας – Κοινωνικής Ασφάλισης – Πρόνοιας – Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Εκπαίδευσης και Εθελοντισμού, ενώ υπογράμμισε τη σημαντική διάσταση του οργανωμένου Εθελοντισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην επιστημονική κοινότητα της Υγείας.

Η παρουσίαση του “ΘΕΛΩ” στα Τρίκαλα θα γίνει το Σάββατο στις 4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Τρικκαίων στις 18.00, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό, όπου εκτός από την παρουσίαση του Φορέα, θα ανακοινωθούν και οι πρώτες κοινωνικές συνέργειες με Φορείς της Περιοχής μας, καθώς και ένας μικρός αρχικός πυρήνας μελών στα Τρίκαλα, που θα στελεχώσουν εθελοντικά αυτή την σημαντική κοινωνική δικτύωση.

Έτσι θα μπορούν πολύ σύντομα να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες δομές υποστήριξης και συμβουλευτικής και οι κάτοικοι των Τρικάλων, αξιοποιώντας  το επιστημονικό δυναμικό των επιστημόνων Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που έχει δημιουργηθεί και συνεργάζεται ήδη εθελοντικά με το “ΘΕΛΩ”.

6678987654