Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομου

01466777448

Συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, τέλεσε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου την πρώτη από της Χειροτονίας του Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, εκπληρώνοντας προσωπικό τάμα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος προσφώνησε τον Μητροπολίτη, του ευχήθηκε ανέφελον και ακύμαντον Ποιμαντορίαν και του προσέφερε εκ μέρους της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, αντίγραφο της ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αντιφώνησε ευχαριστώντας την Μεγαλόχαρη Παναγία μας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου για την αγάπη και τη στήριξή του.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε χθες στο λιμάνι του νησιού ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός και ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών με την συνοδεία του προσκύνησαν το Ιερό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης και αφού εναπέθεσε το Εγκόλπιό του εκπληρώνοντας το προσωπικό του τάμα, ανέγνωσε τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου προσεκύνησαν το Καθολικό της Μονής και την Τιμίας Κάρα της Οσίας Πελαγίας της Τηνίας.

 

 

Πηγή: imsyrou.gr