Προθεσμία 24 ωρών από Καμμένο στον Χαϊκάλη για την off shore

xiakalis kamenos

Εξηγήσεις με στοιχεία και έγγραφα φέρεται να ζητά ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος απο τον μέχρι πρότινος υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παύλο Χαϊκάλη, μετά την παραδοχή του τελευταίου ότι διατηρεί off shore απο το 2008 στην Κύπρο.

Η κατοχή εξωχώριας εταιρείας αποκαλύφθηκε μετά από μπαράζ κοινοβουλευτικών ερωτήσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Λευτέρη Αυγενάκη, ήδη από τα τέλη Ιουλίου. Μετά από ένα μήνα σιωπής ο κ. Χαϊκάλης φαίνεται να αναγνώρισε χθες ότι όντως κατέχει εξωχώρια εταιρεία, η οποία, όπως ισχυρίστηκε, είναι πλέον ανενεργή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δραστηριότητα ή μή της εταιρείας δεν απαλλάσσει οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος από την υποχρέωση να την δηλώσει στο πόθεν έσχες, ενώ συνιστά, προφανώς, και λόγο αποκλεισμού του απο το κυβερνητικό σχήμα.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ κ. Τ. Κουΐκ τονίζει ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα καλέσει σήμερα στο γραφείο του τον κ. Χαϊκάλη και «θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο Υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.»

«Οι ΑΝ.ΕΛ θέλουν διαφάνεια και όχι σκιές, πόσω μάλλον στο εσωτερικό τους. Δίνουν ανελέητο αγώνα εναντίον όσων τους λασπολογούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την συγκάλυψη και ότι αν χρειαστεί δεν παίρνουν τις αυτονόητες προβλεπόμενες αποφάσεις τους» δήλωσε ο κ. Κουΐκ.

kathimerini