Πρωταθλητής κεντρικής Ελλάδας ο Χρήστος Ντίνας στην κατηγορία παμπαίδων

 

Νέες επιτυχίες και τέσσερα μετάλλια για τους ποδηλάτες του Π.Σ.Τρικάλων στο τοπικό πρωτάθλημα δρόμου.

 Συνέχεια επιτυχιών για τους νεαρούς ποδηλάτες μας στον Τύρναβο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο 11&12 Μαΐου, διοργανώθηκε με επιτυχία το Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας. Ο διοργανωτής σύλλογος Π.Γ.Σ.Λάρισας σε συνεργασία με την Τ.Ε.Κ.Ε.  διοργανωσαν τους δύο αγώνες που ανέδειξαν τους νέους τοπικούς πρωταθλητές στα αγωνίσματα Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής σε όλες τις κατηγορίες. Το Σάββατο 11/5/2024 οι ποδηλάτες της Θεσσαλίας αγωνίστηκαν στην ατομική χρονομέτρηση και την Κυριακή 12/5/2024 στον αγώνα αντοχής μόνο για τις μεγάλες κατηγορίες.

 Ο Π.Σ.Τρικάλων συμμετείχε με πέντε νεαρούς αθλητές από την ποδηλατική ακαδημία του συλλόγου. Στην ατομική χρονομέτρηση του Σαββάτου οι ποδηλάτες μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα.

 Στην κατηγορία μίνι: ο Γιάννης Ντίνας κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο τερματίζοντας άξια στην 3η θέση.

 Στην κατηγορία παμπαίδων: ο Χρήστος Ντίνας αναδείχθηκε πρωταθλητής κεντρικής Ελλάδας τερματίζοντας 1ος ενώ ο Γιάννης Λούγγος κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο τερματίζοντας 3ος.

 Στην κατηγορία παίδων: ο Αλέξανδρος Σιδέρης τερμάτισε στην 4η θέση και ο Παναγιώτης Σιδέρης στην 5η θέση. Τα αδέρφια Σιδέρη αγωνίστηκαν και την επόμενη ημέρα στον αγώνα αντοχής. Κατά την διάρκεια του αγώνα και ενώ διεκδικούσαν ακόμη και την νίκη, σε μία άτυχη στιγμή κατά την διάρκεια της κατάβασης από το βουνό είχαν μια πτώση με ευτυχώς μόνο μικρούς σωματικούς τραυματισμούς, αλλά και με αρκετές υλικές ζημιές στα ποδήλατά τους. Ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη του αγώνα, αλλά ο Παναγιώτης συνέχισε τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση.

 Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν αλλά και στους προπονητές της ομάδας μας.

 Δεν αγωνίστηκε τοπικό πρωτάθλημα η Εύα Ντάκου, αφού ο προπονητής της Γιώργος Ζαλαγκίτης επέλεξε  την μη συμμετοχή, της λόγο κάποιων μικρο ενοχλήσεων που είχε στο γόνατο. Η Εύα πριν μια εβδομάδα κλήθηκε από την Εθνική Ομάδα να συμμετέχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαΐου στο Novisad της Σερβίας. Είναι η πρώτη συμμετοχή της με την εθνική ομάδα και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια αλλά και για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Τρικάλων.

 Πολλά συγχαρητήρια στην Εύα Ντάκου και στον προπονητή της Γιώργο Ζαλαγκίτη για αυτή την μεγάλη χαρά που μας έδωσαν.  

 Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθούν έμμεσα και όλη την ομάδα.
 Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την στήριξη τους μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:

 ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
 3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)

FAME Lab (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ (Συστήματα σκίασης – τέντες)
 VO2MAX (Καταφύγιο Κόζιακα)

Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεστε μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος, το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.
 Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Καράτζιος Γιώργος (6975752403)
 Ζαλαγκίτης Γιώργος (6945808377)
 Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306)
 Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

 Μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να μάθετε πληροφορίες για εμάς:
 Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/
 Instagram: https://www.instagram.com/pstrikalon/
 Email: podilasiatrikalon@yahoo.gr
 Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην παρουσίαση της ομάδας: https://sway.office.com/tShgih5DRfJgMtYh