Πρόταση του συνδυασμού του Θ. Χήρα για “εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών”

Πρόταση του συνδυασμού “Πύλης όραμα” προς τις εταιρείες παροχής Internet για διευκόλυνση της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο των μέτρωναντιμετώπισης της μη εξάπλωσης του ΚορωνοϊούCovid-19που έχουν ληφθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, δεν λειτουργούν εδώκαι αρκετό χρονικό διάστημα οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,με αποτέλεσμα η εκπαίδευση των μαθητών να λαμβάνει χώρα εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτυακών εφαρμογών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει παρατηρηθεί όμως το φαινόμενο ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και στα χωριά αυτών, να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών τους είτε λόγω της κακής ποιότητας της ταχύτητας σύνδεσης εξαιτίας των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων ορισμένων περιοχών.

Προτείνουμε την παροχή ειδικής προσφοράς φορητού Internet (USBstick) με μεγάλο όγκο δεδομένων και μικρό οικονομικό κόστος από τις εταιρείες σταθερής-κινητής τηλεφωνίας και παροχής Internet προς τους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τουλάχιστον δύο μήνες, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν απρόσκοπτα στην εξ’ αποστάσεως σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Το οικονομικό κόστος να καλυφθεί από τους κατά τόπους Δήμους με διαδικασία που θα ορίζεται ρητώς ως προς τους δικαιούχους μαθητές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας ή με τη μορφή επιδότησης προς αυτούς.

Ως “Πύλης όραμα” είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης στο σύνολο των μαθητών επί ίσοιςόροιςκαι όχι στη δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων εντός της σχολικής κοινότητας.Για αυτόν τον λόγο καλούμε τις εταιρείες παροχής Internet να συνεισφέρουν από την πλευρά τους τα μέγιστα προς τη διευκόλυνση των διαλαμβανομένων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Τέλος, επικροτούμε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας να διανεμηθούν τάμπλετ, μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης εξ’ αποστάσεως.

Με τιμή,

Θεόδωρος Π. Χήρας

Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

του Δήμου Πύλης