Πρόταση Σακκά για επιτροπή διαχείρισης κρίσης για τον κορονοϊό

Την δική του πρόταση κατέθεσε στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο και με την ιδιότητα του ως γιατρός (οφθαλμίατρος), ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Σακκάς, αναφορικά με την ενδεχόμενη αντιμετώπιση του κορονοϊού από τον Δήμο Τρικκαίων.

Ο Σακκάς πρότεινε εντός του δημοτικού συμβουλίου, την σύσταση επιτροπής διαχείρισης κρίσης, από στελέχη που σχετίζονται και ανήκουν στον υγειονομικό χώρο, ούτως ώστε να υπάρξουν έλεγχοι και άμεση, σχετική με το αντικείμενο αντιμετώπιση του ιού αν και όταν χρειαστεί σε μέρη και δομές του δήμου, που συναθροίζονται μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι (βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ κλπ.).

Ο ίδιος ανέφερε σχετικά πως το 2009 (εποχή που εκτελούσε καθήκοντα Αντινομάρχη σε θέματα υγείας), κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό της γρίπης που βρισκόταν τότε σε έξαρση και είχε αφήσει πίσω της 77 θύματα στην Ελλάδα και τα κατάφερε, αφού στα Τρίκαλα πήγαν όλα καλά με την δημόσια υγεία. Πάντως ο Νίκος Σακκάς ως έμπειρος γιατρός τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός και φόβος, αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.