Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ζωής εντός της ημέρας;

konstantopoulou

Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση της πρότασης θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή

Έκδηλη είναι η ανησυχία σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση για την στάση που θα κρατήσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν έως την Τετάρτη, προκειμένου να εκπληρωθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις που ζητούν οι πιστωτές.

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα αρμόδια υπουργεία, αλλά και στα στρατηγεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης εκφράζονται έντονες ανησυχίες για το αν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα μπλοκάρει τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα τινάξει την προοπτική συμφωνίας με τους εταίρους στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες γίνονται αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αλλά και έμπειρων κοινοβουλευτικών παραγόντων, προκειμένου να σχεδιαστούν τρόποι αντιμετώπισης ενδεχόμενου «αντάρτικου» από την πρόεδρο της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόταση μομφής κατά της προέδρου -ενδεχομένως από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε η συζήτηση και η ψήφιση επί της πρότασης μομφής θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Όμως, ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει αν ο πρόεδρος εις βάρος του οποίου έχει κατατεθεί πρόταση μομφής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, έως ότου το Σώμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Για το λόγο αυτό, πιθανότατα, η Ολομέλεια θα κληθεί σήμερα να αποφασίσει εάν η κυρία Κωνσταντοπούλου θα διατηρήσει ή θα αναστείλει τα καθήκοντά της έως την Παρασκευή.protothema.gr

.