Προτάσεις για την ανάδειξη έκτασης στον Πυργετό με την δημιουργία άλσους στην περιοχή

Αισθητικό Άλσος Πυργετού.-Αθλητικό Κέντρο Πυργετού-Αγιαμονιώτης ποταμός-Μύλος Ματσόπουλου-Μύλος των Ξωτικών.

Μία ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων που μπορεί να αναδειχθεί σε περιοχή ιδιαίτερα φυσικού κάλλους. Ανάμεσα στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στον Πυργετό και στο Αθλητικό κέντρο Πυργετού υπάρχει μια περιοχή περίπου 30 (τριάντα στρεμμάτων) γεμάτη μπάζα και σκουπίδια, ακριβώς δίπλα στο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων. Αυτή η περιοχή είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο αισθητικό Άλσος.

Για την ευρύτερη περιοχή προτείνω:

1.Δημιουργία αισθητικού άλσους με λιμνούλες, τρεχούμενα νερά.

2.Στο Αθλητικό κέντρο Πυργετού εξοπλισμό με εξωτερικά όργανα γυμναστικής, παγκάκια ξεκούρασης, δενδροφύτευση, καλλωπιστικά φυτά κλπ.

  1. Ανάπλαση της όχθης του Αγιαμονιώτη με πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμια και από τις δύο πλευρές, σημεία επαφής με το υδάτινο στοιχείο κλπ.

4.Ενοποίηση με τον Μύλο Ματσόπουλου όλης αυτής της μαγευτικής περιοχής μέχρι και τον Πύργο, με κιόσκια, με σημεία που τονίζουν τα στοιχεία ιδιαίτερα φυσικού κάλλους. Ενοποίηση όλων αυτών με το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πυργετού, καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.
Το όλο πρότζεκτ μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

5.Όλη αυτή η εξαιρετική φυσικού κάλλους περιοχή μπορεί όπως φαίνεται και από εικόνες από δορυφόρο που δημοσιεύω, να δημιουργήσει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα που θα απολαμβάνουν οι πολίτες των Τρικάλων καθώς και οι επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών,  προσδίδοντας μια ιδιαίτερα προστιθέμενη αξία στη πόλη των Τρικάλων.

Στέφανος Μπουλογεώργος
Καθηγητής Φυσικής και Πληροφορικής ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.