Πρόσω ολοταχώς για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο Δ. Παπαστεργίου (PHOTOS)

Δυναμικό παρών εν όψη και της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Σεράφειο συγκρότημα

όπου γινόταν η 300μελής Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Αττικής και η εκλογή νέου Προεδρείου. Ο κ. Παπαστεργίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους περισσότερους Δημάρχους της Αττικής, αλλά και με πολλούς υποψήφιους Συμβούλους για την Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων  ως προς το θέμα της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΚΕΔΕ, αλλά και για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παπαστεργίου  στο «Pitsounicity.gr» καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις του με Δημάρχους της Αττικής.

«Σε δυο βδομάδες περίπου η Αυτοδιοίκηση θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα της. Πιστεύω απόλυτα πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και να αλλάξουμε και ατζέντα. Όταν η κοινωνία αλλάζει εμείς δεν θα μείνουμε ίδιοι, γι αυτό και πήρα την απόφαση να διεκδικήσω την προεδρία της ΚΕΔΕ, να πάρω από την πείρα των παλιών και αναγνωρισμένων Δημάρχων, να πάρω την φρεσκάδα και την ορμή των καινούργιων, να φέρουμε και πάλι την Αυτοδιοίκηση μπροστά. Είναι χρυσή ευκαιρία να αλλάξουμε το κράτος, να αλλάξουν διαδικασίες και να βγάλουμε από την μέση την γραφειοκρατία, να αντιμετωπίσουμε παράλληλα τις πολύ μεγάλες προκλήσεις με πρώτη το προσφυγικό και δεύτερο το περιβάλλον.

Εννοώντας περιβάλλον, στην ουσία μιλάω για το πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να δούμε τα προβλήματα σαν ευκαιρία για να δράσουμε περισσότερο. Να προχωρήσουμε σε μονάδες επεξεργασίας, να κάνουμε ανάκτηση ενέργειας, αλλά κυρίως, αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση απορριμμάτων. Ότι και να κάνουμε, όσο και να τρέχουνε οι Δήμαρχοι, αν δεν πείσουμε την κοινωνία να ανακυκλώσει στην πηγή και να συνεργαστεί, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα. Συνεπώς, μαζί με την κοινωνία για να καταφέρουμε, να δούμε τα σκουπίδια…σαν σκουπίδια, σαν πλούτο.

Όσων αφορά την διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή μας, πριν μια βδομάδα εγκρίναμε την μελέτη για την νέα μονάδα επεξεργασίας. Είναι μια από τις πρώτες μονάδες που γίνεται με δημόσια χρηματοδότηση. Είναι η πέμπτη στην Ελλάδα συνολικά, αλλά μια από τις πρώτες που γίνεται με δημόσια χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ Θεσσαλίας και είμαστε εδώ λοιπόν, για να τρέξουμε τις διαδικασίες, να έχουμε εργολάβο πιστεύω στα μέσα της επόμενης χρονιάς, για να μπορέσουμε πλέον και στη Δυτική Θεσσαλία, να έχουμε ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.»

Δημ. Παπαστεργίου,  Γιάν. Μώραλης – Πειραιάς

Δημ. Παπαστεργίου,  Χρ. Παππούς – Φυλή

Δημ. Καφαντάρης – Πύλου Νέστωρος, Δημ. Παπαστεργίου, Ευ. Πάνου – ΚΕΔΕ, Δημ. Κιούσης – Κρωπίας

Δημ. Κάρναβος – Καλλιθέα, Γιάν. Φωστηρόπουλος – Παλαιό Φάληρο, Δημ. Παπαστεργίου

Ανδρ. Κονδύλης – Άλιμος, Δημ. Παπαστεργίου

Γιάν. Καλαφατέλης – Διόνυσος, Δημ. Παπαστεργίου

Δημ. Παπαστεργίου , Νικ. Χιωτάκης

Ευαγγ. Μπαρμπάκος – Καλλιθέα, Δημ. Παπαστεργίου, Πετρ. Πουλάκης – Σπάτα

Δημ. Παπαστεργίου, Ανδρ. Παχατουρίδης – Περιστέρι

Γιάν. Φωστηρόπουλος – Παλαιό Φάληρο, —-, —-, Δημ. Παπαστεργίου, Ισ. Μάδης – Παιανία

Δημ. Παπαστεργίου, Βασ. Λώλος – Περιστέρι

Δημ. Παπαστεργίου, Βλάσ. Σιώμος – Πεντέλη, Δημ. Καφαντάρης – Πύλου Νέστωρος