Προσλαμβάνονται 1.000 άτομα στις Ένοπλες Δυνάμεις

stratiotes43

Στην πρόσληψη 1.000 ατόμων στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσω του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, προχωράει το υπουργείο Άμυνας.

Πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπέγραψε το σχετικό κονδύλι και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων. Προτεραιότητα στη διεκδίκηση των θέσεων έχουν οι ήδη υπηρετούντες τη θητεία τους και οι έφεδροι.Οι ΟΒΑ θα λαμβάνουν μισθό επαγγελματία οπλίτη, περίπου 700-800 ευρώ.

Οι ειδικότητες που θα απορροφηθούν είναι οι εξής: Ηλεκτρολόγος, τεχνίτης τηλεπικοινωνιών/ραντάρ, τεχνικός τροχοφόρων, χειριστής αρμάτων περισυλλογής, χειριστής ερπυστριοφόρων, αρμενιστής, σηματωρός, μηχανικός, νοσοκόμος, εσχαρέας, ηλεκτρονικός συνεννοήσεως, θαλαμηπόλος, διαχειριστής υλικού, ηλεκτρονικός αυτομάτων συστημάτων, βοηθός υπολόγου.

Οι ΟΒΑ που θα προσληφθούν θα έχουν θητεία ενός έτους με ενδεχόμενο ανανέωσης της για δύο χρόνια ακόμη. Στόχος είναι κάθε χρόνο να προσλαμβάνεται με προκήρυξη που θα εκδίδεται ο αριθμός των 1.000 οπλιτών ανάλογα με τα διαθέσιμα κονδύλια.

.