Πρόσκληση σε αιμοδοσία από τους Πανεπιστημιακούς Γιατρούς

Τα μέλη της ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν ανοικτά όλους τους πολίτες της πόλης σε εθελοντική αιμοδοσία:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, διαπιστώθηκε οτι δεν υπάρχουν αποθεματικά αίματος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας (Νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με COVID 19) και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Η διευθύντρια της μονάδας αιμοδοσίας του ΠΓΝ Λάρισας, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής καλούν ανοικτά όλους τους πολίτες της πόλης σε εθελοντική αιμοδοσία.

Ακολουθώντας τις  οδηγίες του Υπουργείου Υγείας (ΑΠ 291/09/03/2020)  έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία, η οποία ξεκινά την Πέμπτη 26/3/2020. Για να παρακαμφθούν πιθανοί δισταγμοί προσέλευσης στο Νοσοκομείο, το συνεργείο θα κάνει αιμοληψίες στο κέντρο της πόλης, εκτός Νοσοκομείου, στον χώρο του κοινωνικού ιατρείου (κτίριο Κατσίγρα στην Πλατεία Ταχυδρομείου) με ωράριο λειτουργίας:

 

  • Πέμπτη και Παρασκευή, 26 και 27/3, 8.30-14.30
  • Απο Δευτέρα 20/3,30-18.30.

 

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλες προδιαγραφές για προφύλαξη μετάδοσης απο κορωνοϊό.

Για τη μετάβαση στον χώρο της αιμοδοσίας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τη βεβαίωση τύπου Β – μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες- και το τηλέφωνο 2413502256-60 για επιβεβαίωση. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοπποιήσετε ιδιόχειρη βεβαίωση μετακίνησης.

Θα χορηγείται βεβαίωση αιμοδοσίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής άρχισαν εθελοντική αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τη Δευτέρα 23/3/20.

 

Το Τμήμα Ιατρικής στηρίζει την κοινωνία που δοκιμάζεται.

 

 

Θ. Καραχαλιος

ΚαθηγητήςΟρθοπαιδικης

 

Δ. Κυριακου

Καθηγήτρια ΙατρικήςτωνΜεταγγίσεων, Δ/τρια ΜονάδοςΑιμοδοσίας  ΠΓΝΛ

 

Α. Γιανουκας

ΚαθηγητήςΑγγειοχειρουργικής και ΠρόεδροςτουΤμηματος  Ιατρικης