Προς νέα περίοδο αβεβαιότητας

 abaibaiothta 51

Για μια νέα περίοδο αβεβαιότητας προετοιμάζονται κοινωνία, οικονομία, πολιτικές δυνάμεις, επιχειρήσεις και χρηματιστήριο, δηλαδή σύμπασα η Ελλάδα.

Πριν ακόμη εφαρμοστεί το νέο μνημόνιο, έρχεται φοροκαταιγίδα με τους πολίτες τρομοκρατημένους, την οικονομία να παραπαίει, το σχίσμα του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί την πολιτική σταθερότητα και την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών να αφήνει, επι του παροντος, ξεκρέμαστες τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις.

Για μια ακόμη φορά όλα είναι υπο αίρεση, η λιτότητα σφίγγει κι άλλο την κοινωνία και η έξοδος από τα μνημόνα και την κρίση παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον.Εχει πλέον διαφανεί ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας και θα εξακολουθήσουμε να σερνόμαστε στη μιζέρια και στην κρίση.

Μετά τις 20 Αυγούστου που θα αρχίσουν πάλι να κινούνται οι εξελίξεις, ο καθένας από εμας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το νέο λογαριασμό που περιλαμβάνει φόρους, τέλη, περικοπές, αυξημένο ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ. Το ποιός θα αντέξει σ αυτή την καταιγίδα είναι ένα ερώτημα που χρήζει μια απάντηση καθώς μένει να διαπιστωθεί ποιοί θα αναγκαστούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και η στα όρια της εξαφάνισης -πλέον – μεσαία τάξη θα δούν τη φτώχεια κατά πρόσωπο.

Οι ¨αλληλέγγυοι¨ ευρωπαίοι δεν δίνουν δεκάρα για τη φτώχεια των ελλήνων, αρκεί να μην διασαλευτεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Οσο για την αβεβαιότητα ουδόλως τους απασχολεί καθώς είναι πλέον βέβαιοι ότι όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, θα μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους.

Αυτές οι πικρές διαπιστώσεις συνοδεύουν τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού ή τουλάχιστον των διακοπών που πλησιάζουν. Οπως έλεγαν και οι παλιότεροι ¨΄ερχεται Φθινόπωρο, τα κεφάλια μέσα¨, κι αυτη τη φορά δεν θα είναι καθόλου αστεία…

sofokleousin