
Ο Δήμος Φαρκαδόνας ενημερώνει τους δημότες του ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 10 Οκτωβρίου, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προμήθειες συγκεκριμένων υλικών, τα οποία θα βελτιώσουν απλές αλλά εξαιρετικά σημαντικές πτυχές της καθημερινότητας όλων των κατοίκων.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η προμήθεια:
– 18 στεγάστρων για στάσεις λεωφορείων, αξίας 44.722,80 ευρώ (με ΦΠΑ)
– 120 πλαστικών κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 80 λίτρων
– 480 πλαστικών κάδων χωρητικότητας απορριμμάτων 660 λίτρων (αξίας 44.870,40 ευρώ με ΦΠΑ, για όλους τους κάδους)
– 315 ρυθμιστικών πινακίδων κυκλοφορίας
– 75 πληροφοριακών πινακίδων κυκλοφορίας με μέσο εμβαδόν επιφάνειας 0,25 τ.μ
– 615 στύλων πινακίδων από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα Φ 1 1/2″ (αξίας 44.388,86 ευρώ με ΦΠΑ, για όλες τις πινακίδες.
Οι πινακίδες θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα κριθεί απαραίτητο, τόσο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, όσο και για την πληροφόρηση κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας, σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων. Το ίδιο θα συμβεί και με τα στέγαστρα, καθώς κρίθηκε απαραίτητο, οι μαθητές και όλοι οι δημότες, από κάθε χωριό, να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες. Ειδικά δε για τους κάδους απορριμμάτων, αυτοί θα τοποθετηθούν σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές κοινότητες, αποκλειστικά για την καθαριότητα και τη συγκέντρωση απορριμμάτων και μόνο. Ο Δήμος Φαρκαδόνας ζητά από τους δημότες, να προστατεύουν τους κάδους, προκειμένου να μην απομακρύνονται από τις θέσεις τους, ούτε να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.
Όπως είναι προφανές, η κωλυσιεργία και μη ψήφιση αυτών των προμηθειών από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους, δεν εξυπηρετεί τη βελτίωση της ζωής των δημοτών μας. Απλώς εκφράζει μια γενικευμένη προσωπική πολιτική τροχοπέδης και υπόσκαψης κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας από τον Δήμο.
.
