Αυτή η συνταγή συνδυάζει ιδανικά την νοστιμιά του ντάκου με το ποσέ αυγό, ό,τι πρέπει για ένα σούπερ λαχταριστό, θρεπτικό και παραδοσιακό πρωινό.
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για τον πρωινό ντάκο με ντομάτα και αυγό ποσέ ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, το σχοινόπρασο, το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 500 ml νερό και το λευκό ξίδι.
- Όταν κοχλάσει το υγρό, μετριάζουμε τη φωτιά ώστε το νερό να βράζει, αλλά όχι έντονα.
- Με ένα πιρούνι δημιουργούμε έναν στρόβιλο στο νερό, γυρίζοντάς το γρήγορα γύρω γύρω σε κυκλικές κινήσεις.
- Σπάμε το αυγό μέσα σε ένα φλιτζάνι και το ρίχνουμε προσεκτικά από το φλιτζάνι μέσα στην κατσαρόλα, στο «μάτι» του στροβίλου που έχουμε δημιουργήσει.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα αυγά.
- Μοιράζουμε το μείγμα ντομάτας στους ντάκους, τους αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου και τους ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά κάτω από το γκριλ του φούρνου.
- Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε από ένα αυγό στον κάθε ντάκο, αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και σερβίρουμε.