Πρωινές συνήθειες που βοηθούν το αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όσες περισσότερες καλές συνήθειες έχουμε γύρω από αυτό, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλές φορές που θα προσπαθήσουμε αλλά δεν θα καταφέρουμε να έχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους. Και τότε είναι που πρέπει να ρίξουμε μία ματιά στην καθημερινή μας ρουτίνα και να φτιάξουμε τυχόν λαθάκια. Μια καλή επίσης ιδέα είναι να υιοθετήσουμε τις παρακάτω καλές συνήθειες κάθε πρωί για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

Αρχικά, φροντίστε τον ύπνο σας

 

Οι καλές πρωινές συνήθειες δεν έχουν καμία σημασία αν ο ύπνος από τον οποίο ξυπνάμε δεν ήταν ικανοποιητικός και δεν μας ξεκούρασε. Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που σας τον χαλούν – από άπνοια μέχρι κακή στάση του σώματος.

Τρώμε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι πολύ καλή για να ξεκινάμε την ημέρα μας – σκεφτείτε αυγά, αλλά και φυστικοβούτυρο, χούμους, κινόα και φύτρες φασολιών. Περιέχουν μπόλικη χορταστική πρωτεΐνη χωρίς να μας φορτώνουν με υπερβολικές θερμίδες.

Πίνουμε πολύ νερό το πρωί

Πολλοί ειδικοί προτείνουν να πίνουμε 1-2 ποτήρια νερό, καθώς αυτό μπορεί να δραστηριοποιήσει τον μεταβολισμό μας. Επίσης το νερό βοηθά στην καταπίεση της όρεξης.

Ζυγιστείτε

Μην το κάνετε καθημερινά, επειδή αυτό μακροπρόθεσμα θα δημιουργεί περισσότερο στρες – επιπλέον, τις καθημερινές αυξομειώσεις του βάρους δεν έχει νόημα να τις καταγράφουμε, πρέπει να βλέπουμε την πρόοδό μας σε βάθος χρόνου. Αλλά είναι καλό να καταγράφετε τις αλλαγές, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο έλεγχο στη διαδικασία.

Βγείτε για λίγο έξω

Πέρα από το ότι λίγο πρωινό περπάτημα μπορεί να δραστηριοποιήσει τον μεταβολισμό μας, είναι μια καλή ευκαιρία για λίγη έκθεση στον ήλιο ώστε να συνθέσουμε βιταμίνη D. Σταδιακά μπορείτε να αυξάνετε – αν θέλετε και βολεύει το πρόγραμμά σας – την ένταση της πρωινής σας προπόνησης. Τα οφέλη μιας πλήρους προπόνησης το πρωί είναι μεγάλα.

iatronet.gr