Πρόγραμμα κατάρτισης Erasmus του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Ιταλία

Η τελευταία φάση του προγράμματος Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ολοκληρώθηκε με την κατάρτιση 16 μαθητών και 2 καθηγητών του τομέα Πληροφορικής στην πόλη Φολίνιο της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα αυτό με τίτλο «WEBMARKETING» ξεκίνησε στις 20/3/2022 και ολοκληρώθηκε στις 4/4/2022και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμόςEGINA, με έδρα το Φολίνιο και με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, ο οποίος οργάνωσε την κατάρτιση και φρόντισε για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Οι 16μαθητές και οι 2 καθηγητές του τομέα Πληροφορικήςείχαν την ευκαιρία  να καταρτιστούν στονπολυχώρο εκπαίδευσης DigipassFoligno, από έμπειρους στο αντικείμενο εκπαιδευτές του εκπαιδευτικού οργανισμού EGINA.

Κατά την διάρκεια της κατάρτισης επισκέφτηκαντο IstitutoTecnicoTecnologico “LeonardodaVinci” στο Φολίνιο, όπου οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων έκαναν από κοινού μαθήματα προγραμματισμού με τους Ιταλούς μαθητές. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για να συγκρίνουν τα μαθήματα του τομέα Πληροφορικής με τα αντίστοιχα του Ιταλικού σχολείου και να δούν τις διαφορές στα εκπαιδευτικά συστήματα και στην πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Επίσης, οι μαθητές επισκέφτηκαν το ISTITUTO TECNICO ECONOMICO TECNOLOGICO “AldoCapitini” στην Περούτζια και πληροφορήθηκαν για τα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες που παρέχει το Ινστιτούτο στους φοιτητές για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας

Παράλληλα, στον ελεύθερο χρόνο τους, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην μεσαιωνική πόλη του Φολίνιο, που είναι περίκλειστη από τείχη, τις γειτονικές πόλειςΣπέλο καιΑσίζη όπου γεννήθηκαν, έζησαν και πέθαναν ο Άγιος Φραγκίσκος, πολιούχος της Ιταλίας, και η Αγία Κλάρα, την Σιένα που το ιστορικό της κέντρο θεωρείται  μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco και την Περούτζια. Τέλος, στην επιστροφή διέμειναν για δύο ημέρες στην Αιώνια Πόλη, την Ρώμη.

Το πρόγραμμα κατάρτισηςυλοποιήθηκε άψογα και σε άριστη συνεργασία με τον φορέα υποδοχής EGINA, όπως άλλωστε και όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, δίνοντας την δυνατότητα κάθε χρόνο σε 30-40 μαθητές όλων των ειδικοτήτων να καταρτιστούν στον εξωτερικό.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Βαρκελώνη είναι οι:ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΚΥΡΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΑΪΝΤΑΡΙ ΣΑΜΟΥΕΛ, ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΟΥΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΕΧΑΛΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΑΜΑΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΤΡΙΑΚΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΤΖΙΑΤΗΣ ΒΑΪΟΣ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΤΣΙΤΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.