Πρόγραμμα καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης & δημιουργικότητας στην δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων

dimotiki vivliothiki

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ύστερα από πυρετώδη προετοιμασία είναι έτοιμη για την φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία η οποία υποστηρίζεται από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library με την χρηματοδότηση του «Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος».

Το φετινό μας θέμα είναι οι αντιθέσεις, τα αντίθετα μέσα από τα οποία κυρίως ορίζουμε και κατανοούμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το θέμα προσφέρεται για αναφορές σε πολλές κατηγορίες βιβλίων, γνώσεων και μυθοπλασίας αλλά και σε διαφορετικές ηλικίες, από τα πολύ μικρά παιδιά (πάνω – κάτω, μέσα – έξω, μπροστά – πίσω) μέχρι τους έφηβους που τα περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία και οι κινηματογραφικές ταινίες που προτιμούν, στηρίζουν την πλοκή τους στην ύπαρξη αντίθετων κόσμων (πλούσιοι – φτωχοί, μορφωμένοι – αμόρφωτοι, δυνατοί – αδύναμοι κλπ.)

Τα εργαστήρια που σχεδιάσθηκαν είναι συναρπαστικά και μέσα από τον διάλογο θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν νέους φίλους αλλά και να ανανεώσουν τις σχέσεις με αυτούς που ήδη γνωρίζουν, θα ευνοηθεί δηλαδή η συνύπαρξη τους μέσα από την σύνθεση των αντιθέτων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων τις επόμενες ημέρες θα είναι εφαλτήριο για ποικιλία δράσεων διαφορετικού είδους και ύφους.
Έμπειροι βιβλιοθηκονόμοι, εκπαιδευτές και εθελοντές με περίσσιο ενθουσιασμό θα κεντρίσουν την δημιουργικότητα στους συμμετέχοντες και θα τους καθοδηγήσουν να πειραματιστούν με την γραφή, την αφήγηση, τον μουσικό ρυθμό, την φωτογραφία κ.α. στοχεύοντας ευρύτερα στη σύνδεση της βιβλιοθήκης με την κοινωνία.
Σε μια περίοδο δύσκολη για όλους, θα αναδειχθεί ο σημαντικός, πολυεπίπεδος ρόλος που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι βιβλιοθήκες στις τοπικές κοινωνίες.

Πέρα από το βασικό στόχο της γνωριμίας και του κτισίματος μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων … ΕΔΩ

.