«Πρόγραμμα Επικοινωνίας της Επιστήμης» από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 έπεσε η αυλαία του αξιόλογου προγράμματος με δια ζώσης σεμινάρια – ομιλίες και τίτλο: «Πρόγραμμα Επικοινωνίας της Επιστήμης» που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα τμήματα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος 19 δημοτικά σχολεία των τρικάλων και όφελος ενημέρωσης 1300 μαθητών, για τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, από ερευνητές επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχος του προγράμματος ήταν να παρακινηθούν οι μαθητές στο να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να ανακαλύψουν καινούργια ενδιαφέροντα που αφορούν το μέλλον τους και να αποκτήσουν ερεθίσματα για ένα δημιουργικό τρόπο σκέψης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστικές διαλέξεις των 30 λεπτών στις παρακάτω πέντε θεματικές:

  • 1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την υγεία και την απόδοση του σώματός μας; Μπορούμε να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες;» με ομιλητή τον Δρ Ανδρέα Φλουρή

  • 2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Η άσκηση είναι φάρμακο» με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Δρ Γιάννη Κουτεντάκη.

  • 3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Η φυσιολογία του ανθρώπου στο διάστημα» με ομιλητή τον Δρ Πέτρο Ντίνα, Διδάσκων και Ερευνητή στη φυσιολογία του ανθρώπου.

  • 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Οι επιπτώσεις του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου» και ομιλητές τους Δρ Πέτρο Ντίνα και Δρ Ανδρέα Φλουρή.

  • 5η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Οφέλη της Υγιεινής Διατροφής και προτάσεις για τα καθημερινά γεύματα των μαθητών» και ομιλητή τον Δρ Οδυσσέα Ανδρούτσο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διατροφολογίας του Τμήματος Θεσσαλίας.