Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα των Νέων»

epimelitirio_trikalon31-525

Η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων για την «Επιχειρηματικότητα των Νέων» ξεκινά την 1 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2011.

Το συγκεκριμένο καθεστώς αφορά νέους επιχειρηματίες έως 40 ετών. Προβλέπει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ίδρυση και λειτουργία πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετέχουν οι παραπάνω νέοι, με ποσοστό άνω του 50%.

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης που απαιτείται είναι τα 100.000 ευρώ, ενώ τα είδη της ενίσχυσης που προβλέπονται είναι η επιχορήγηση και η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (Leasing).

Οι δαπάνες που ενισχύονται αφορούν την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης. Δηλαδή από τις αμοιβές για νομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και παροχής συμβουλών που έχουν άμεση σχέση με τη δημιουργία της επιχείρησης, μέχρι τους τόκους εξωτερικής χρηματοδότησης και δαπάνες για ενέργεια, ύδρευση και θέρμανση, καθώς και διοικητικές επιβαρύνσεις και φόρους προς το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ. Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται και η ενίσχυση δαπανών για μισθοδοσία.

Παράλληλα, ενισχύονται και δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης εγκαταστάσεων και εξοπλισμού παραγωγής.

H ενίσχυση των παραπάνω δαπανών αφορά στα 5 πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της επιχείρησης και μετά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία.

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης στην πενταετία δεν υπερβαίνει το 100% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου που υποβλήθηκε στο Ειδικό Καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων. Δυνητικά, το συνολικό ποσό της επιχορήγησης μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό του 1 εκ. ευρώ στην περίπτωση χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης, ενώ στην περίπτωση μη χρήσης χρηματοδοτικής μίσθωσης μπορεί να ανέλθει μέχρι τις 500.000 ευρώ.

Το νέο καθεστώς καινοτομεί, αφού παρέχει τη δυνατότητα ένταξης του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου ή τμήματος αυτού, εφόσον πληροί τους σχετικούς όρους, και σε άλλα καθεστώτα ενισχύσεων του Επενδυτικού Νόμου, με την προϋπόθεση της μη ενίσχυσης των ίδιων επιλέξιμων δαπανών.

Επισημαίνεται ότι στο Ειδικό Καθεστώς της Επιχειρηματικότητας των Νέων μπορούν να υπαχθούν όλες οι οικονομικές δραστηριότητες, πλην εκείνων που εξαιρούνται στον Επενδυτικό Νόμο (3908/2011, άρθρο 2).

Οι δαπάνες του επενδυτικού σχεδίου που προτείνεται προς ένταξη και οι οποίες δεν ενισχύονται από το παρόν Ειδικό Καθεστώς μπορούν να καλυφθούν με ίδια κεφάλαια, με συμμετοχή σε άλλο καθεστώς κρατικών ενισχύσεων (είτε στον Επενδυτικό Νόμο είτε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ), με χαμηλότοκο δάνειο μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ ή με άλλη εξωτερική χρηματοδότηση.

Τα επενδυτικά σχέδια υποβάλλονται πρώτα ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr).

Φορολογούνται οι αγορές με εταιρικές πιστωτικές κάρτες

Ως εισόδημα και μάλιστα που θα φορολογείται με τη φορολογική κλίμακα θεωρούνται οι προσωπικές και οικογενειακές δαπάνες στελεχών και υπαλλήλων επιχειρήσεων που καλύπτονται από εταιρικές πιστωτικές κάρτες. Με αφορμή σχετικά ερωτήματα που υπεβλήθησαν στο υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο θέμα, η αρμόδια διεύθυνση φορολογίας εισοδήματος εξέδωσε εγκύκλιο στην οποία εξηγεί ότι η παροχή της χρήσης εταιρικών πιστωτικών καρτών σε στελέχη και υπαλλήλους επιχειρήσεων για την κάλυψη προσωπικών και οικογενειακών τους δαπανών και όχι για την κάλυψη δαπανών για υπηρεσία που τους έχει ανατεθεί, αποτελεί πρόσθετη παροχή υπέρ αυτών των στελεχών και υπαλλήλων η οποία προσαυξάνει το εισόδημά τους από μισθούς και φορολογείται με τις γενικές διατάξεις του ΚΦΕ ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Εκθέσεις ΒΕΡΓΙΝΑ

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 15, 16, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Τόπος διεξαγωγής: ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ HELEXPO – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκθέματα: Δώρα, μπιζού, διακοσμητικά, ασημικά, εποχιακά, αξεσουάρ μόδας, παιχνίδια

Η ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Ώρες εισόδου επισκεπτών: Καθημερινά 10.30 – 20.00

Επικοινωνία:

Τηλ.: 2310 313161

Fax: 2310 313300

e-mail: vergfair@otenet.gr

www.ektheseis-vergina.gr

Νέα έκθεση Cosmetica expo

Νέα έκθεση Cosmetica expo η οποία θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 21 Νοεμβρίου 2011 στο εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ.

Η έκθεση απεικονίζοντας τον χώρο των επαγγελματικών προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς σε όλο το εύρος αποτελείται από 4 ενότητες:

HAIR & NAIL

BEAUTY, COSMETICS & SKIN CARE

SPA & WILNESS

HEALTH & FITNESS

Το διαφημιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

• Τηλεοπτικά & Ραδιοφωνικά spot σε μέσα υψηλής τηλεθέασης & ακροαματικότητας

• Έντυπες διαφημιστικές καταχωρήσεις

• Διαρκής ενημέρωση μέσω internet

• Διανομή περισσότερων από 80.000 προσκλήσεων

Η έκθεση Cosmetica expo θα πλαισιωθεί από event & show ως πηγή πρόσθετης ενημέρωσης των επισκεπτών και αφορμή για μεγαλύτερη προσέλευση.

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Βόλου: Αγροτική Έκθεση στο Bergamo

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Βόλου διοργανώνει Αποστολή στην Bergamo στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αγροτική Έκθεση Sant’Alessandro.

Τομείς: γεωργία, ανθοκομία, ζωοτεχνία, ιππασία.

Προϊόντα: γεωργικά μηχανήματα, μηχανές για τον κήπο, γεωργικός εξοπλισμός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ε Λ Λ Η Ν Ο – Ι Τ Α Λ Ι Κ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΣΠ.ΣΠΥΡΙΔΗ 30 38333

tel/fax: 0030 2421 0 31877 & 31042

email : italia_gr_volos@yahoo.gr

WWW.ITALIA.GR

Διεθνής Έκθεση επίπλων και διακόσμησης «INDEX»

Διεθνής Έκθεση επίπλων και διακόσμησης «INDEX» διοργανώνεται κάθε χρόνο (φέτος από 22 έως 25/10/2011) στον εκθεσιακό χώρο Dubai ΙΝΤΕRNATIONAL EXHIBITION CENTRE στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου της Μέσης Ανατολής όπως αρχιτέκτονες, διακοσμητές εσωτερικού χώρου, έμποροι, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι αλλά και καταναλωτές της συγκεκριμένης αγοράς, επισκέπτονται κάθε χρόνο την έκθεση καθώς θεωρείται από τις σημαντικότερες εκθέσεις της εσωτερικής διακόσμησης και επίπλων της Μέσης Ανατολής, με σταθερά ανοδική πορεία επισκεψιμότητας ειδικά μετά την κρίση του 2008.

Προϊόντα που προβάλλονται:

Έπιπλα και είδη εσωτερικής διακόσμησης (γραφείου, κατοικίας, δημοσίων κτιρίων), φωτιστικά, υφάσματα επιπλώσεων, ταπετσαρίες, χαλιά, μοκέτες καθώς και είδη εξωτερικής διακόσμησης. Για τη φετινή διοργάνωση η έκθεση προγραμματίζει την κατηγοριοποίηση του εκθεσιακού χώρου, με ειδικούς χώρους για τα έπιπλα και αντικείμενα, φωτιστικά, κουζίνα και μπάνιο, home textile.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στo website:

•   www.indexexhibition.com

•   www.hepo.gr

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 260 € ανά τ.μ.

Αρμόδια για την Έκθεση:

κα Τέτη Περισσάκη Tηλ.:210 9982241,

e-mail: ttp@hepo.gr

Fax.: 210 9982282

Επιχειρείστε ηλεκτρονικά!

Γίνετε μέλος στο Portal του Επιμελητηρίου και αποκτήστε μοναδικά προνόμια ΔΩΡΕΑΝ:

•   Δημιουργήστε την δική σας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (Micro-site)

•   Αποκτήστε το δικό σας εταιρικό e-mail

•   Άμεση και Συνεχής Επιχειρηματική Ενημέρωση

•   Πληρωμή των συνδρομών σας Online

…και άλλα πολλά, με ένα μόνο ΚΛΙΚ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιμελητήριο Τρικάλων: 24310-27493, 24310-25004, e-mail: info@trikala-chamber.gr