Πρόγραμμα – Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.      

Στην πόλη των Τρικάλων θα γίνουν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της εορτής.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαϊου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 10:00    –  Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομου.  Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι ώρα 09:45.

Ώρα 10:30 – Επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση ομιλίας από την κα. Κωνσταντίνα Βαρδούλη, Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος». Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο ΕΠΟΝιτών στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τους Εκπροσώπους όλων των οργανώσεων, οι οποίες έλαβαν ενεργά μέρος στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμεων κατοχής και από τους Εκπροσώπους των φορέων του Νομού που θα δηλώσουν συμμετοχή στο αρμόδιο Γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ:

Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης το θρησκευτικό μέρος της εορτής.

Η Σ.Μ.Υ τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση τιμών.

Ο Δήμος Τρικκαίων τη διάθεση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, προς απόδοση τιμών κατά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων.

Η Δ/νση Αστυνομίας Τρικάλων τα της τάξης, για την απρόσκοπτη και επιτυχή πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων.

 

  Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ     Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

                                                                                           

              ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ