Πρόγραμμα εορτασμού επετείου 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα

 25 martiou

Πρόγραμμα εορτασμού επετείου 25ης Μαρτίου στα Τρίκαλα

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8:00 το πρωί της 23ης Μαρτίου των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων & των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

ΩΡΑ 11:30
Προσκύνημα μαθητών & μαθητριών Σχολείων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο Ηρώων πεσόντων στη Σ.Μ.Υ, με επικεφαλής τους Καθηγητές, Δασκάλους & Βαθμοφόρους.
Επίσης στεφάνι θα καταθέσουν το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού & το Σώμα Ελλήνων προσκόπων.
Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Εκπαιδευτικές Αρχές της πόλης και Αντιπροσωπείες Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών & Εφέδρων πολεμιστών και θα παραταχθεί μπροστά από το Ηρώων τιμητική φρουρά.
Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

ΩΡΑ 12:30
Ομιλία σε όλους τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε χώρο του κτιρίου της, από τον κ. Χρήστο Βοζίκη Φιλόλογο, με τίτλο «Αθάνατο ’21»
Φωταγώγηση των Δημοσίων & Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ & Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης & 25ης Μαρτίου.

ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΩΡΑ 07:30
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών, με την φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και η Δημοτική Φιλαρμονική θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 08:00
Έπαρση της Σημαίας στην κεντρική Πλατεία από στρατιωτικό τμήμα, με συμμετοχή Διμοιρίας Πεζικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

ΩΡΑ 11:00
Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος.
Προσέλευση επισήμων στη Δοξολογία μέχρι ώρα 10:55. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Υποστράτηγο ε.α κ. Κων/νο Κουβάτη, Καθηγητή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών- Ιστορικός.
Με τίτλο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ (Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία – Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά)».

ΩΡΑ 11:30
Επιμνημόσυνη δέηση, που θα αναπεμφθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων Πεσόντων, στη Σ.Μ.Υ. από τους κ.κ Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχη, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Τρικάλων, Δήμαρχο Τρικκαίων, Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων, Δήμαρχο Τρικκαίων, Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμικές & Αντιστασιακές Οργανώσεις, άλλες Οργανώσεις, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Τρικάλων και Συλλόγους που θα δηλώσουν συμμετοχή στην αρμόδια Υπάλληλο του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, κ. Ευαγγελία Μπουντούρη (τηλ. 2431035106).

ΩΡΑ 12:00
Παρέλαση μπροστά από τους Επισήμους, οι οποίοι θα βρίσκονται στο μέσον της κεντρικής πλατείας απέναντι από την κεντρική γέφυρα της πόλης, τμημάτων κατά σειρά: Ανάπηροι Πολέμου, Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, Τοπικό τμήμα Ε.Ε.Σ, Ομάδα Διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Τρικάλων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μαθητές Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνικός Στρατός.
Το πρόσταγμα και τον συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων έχει ο
κ. Ιωάννης Φασούλκας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

ΩΡΑ 19:30
Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία από Στρατιωτικό απόσπασμα, με επικεφαλής τη Δημοτική Φιλαρμονική.