Πρόγραμμα ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου σε Τρικαλινούς ηλικιωμένους

Σε εφαρμογή έχει μπει, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας υγειονομικής πρόληψης, το πρόγραμμα ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου σε άτομα της τρίτης ηλικίας, που υλοποιείται από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, σε συνεργασία με το τμήμα επισκεπτών υγείας του νοσοκομείου.

Η συλλογή δεδομένων για την κατάσταση της υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας, γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα επισκεπτών υγείας, στους χώρους των ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων.

Σήμερα το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε στο 6ο ΚΑΠΗ Τρικάλων στην πράσινη γωνιά, όπου όπως κατέγραψε  ο φωτογραφικός φακός του trikalaIN, πραγματοποιήθηκε από τους επισκέπτες υγείας σε ηλικιωμένους μέτρηση τιμών ζακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σωματομετρικών μετρήσεων και έλεγχος της ροή του αίματος  με απλό Doppler, ενώ η καταγραφή συμπεριλαμβάνει και την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου.

Το επόμενο διάστημα δράση αυτή θα επεκταθεί και σε άλλα ΚΑΠΗ της πόλης των Τρικάλων, με σκοπό ο αριθμός των συνολικά εξεταζόμενων ηλικιωμένων να φτάσεις τους 1000. Μετά το πέρας της δράσης θα γίνει επεξεργασία των δεδομένων και θα δοθούν στην δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα-συμπεράσματα.