Προεκλογικός οργασμός στο ΠΑΣΟΚ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζουν στο ΠΑΣΟΚ τον προεκλογικό τους αγώνα, καθώς το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πως ο προγραμματισμός είναι ίδιος παρά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

 
 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμάζει μπαράζ ανακοινώσεων, νέες περιοδείες καθώς και συνεντεύξεις. Το «μεγάλο όπλο» που λέγεται «κυβερνητικό οικονομικό πρόγραμμα» θα παρουσιαστεί – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Έτοιμα πρόγραμμα – ψηφοδέλτια

Η ομάδα του Νίκου Χριστοδουλάκη τελείωσε τη μεγάλη δουλειά που είχε αναλάβει την άνοιξη για το κυβερνητικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Ο επικεφαλής του InSocial Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες τους προγράμματός του στον Νίκο Ανδρουλάκη με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ να δηλώνει ενθουσιασμένος. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ θα μπει κανονικά σε διαβούλευση στα όργανα του κόμματος.

Η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος αν μη τι άλλο δείχνει πως η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και της ηγετικής ομάδας του κόμματος είναι να μην πέσουν οι ρυθμοί.

Στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις,και μάλιστα με ελληνικό στοιχείο. Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα στείλουν το μήνυμα για «ελληνικές επενδύσεις».

 

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει εφησυχασμός, για αυτόν τον λόγο, πέρα από τη σημαντική στιγμή της παρουσίασης του προγράμματος, συνεχίζονται κανονικά οι περιοδείες του αρχηγού αλλά και των κλιμακίων του κόμματος.

Πάνω από 50 εξορμήσεις έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα και σκοπός είναι να εντατικοποιηθούν μέχρι και τις διακοπές του Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες κανονικά θα γίνουν και οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων, τα οποία αναμένεται να είναι ολοκληρωμένα σε ποσοστό 80% στα τέλη του μήνα. Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει τίποτα από το χρονοδιάγραμμα και τον προγραμματισμό του. «Δεν χαμηλώνουμε ρυθμούς επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης “πάγωσε” τις εκλογές, εμείς έχουμε δικό μας έργο και πρόγραμμα που είναι ανεξάρτητο από εκλογές», λένε στο «Π» πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Η καμπάνια

Η εκλογική ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ είναι έντονη, καθώς ακόμα και τα πολιτικά σποτ, τα κεντρικά μηνύματα, τα συνθήματα αλλά και οι εμφανίσεις του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν συζητηθεί.

 

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη λένε στο «Π» ότι τα βασικά σποτ του κόμματος δεν μπορεί να έχουν κάποιον άλλον πρωταγωνιστή εκτός από τον αρχηγό του κόμματος. «Από την εκλογή του ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταφέρει να διπλασιάσει δημοσκοπικά – σχεδόν – τα ποσοστά του κόμματος, θα ήταν αδύνατο να μην σηκώσει αυτός το βάρος της εικόνας μας απέναντι σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα», λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου του κόμματος. Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως η δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι υψηλή σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Σε όλες, μάλιστα, προηγείται του Αλέξη Τσίπρα και είναι στη δεύτερη θέση μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θετικό στοιχείο αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μικρότερο κόμμα από τα τρία μεγαλύτερα της Βουλής.

 

Στο στόχαστρο η Ν.Δ.

Στο φύλλο που κυκλοφόρησε στις 23.06.2022 είχαμε γράψει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να έρθει σε πρώτο πλάνο το κοντράστ με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό δείχνει να επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο δυναμικά. «Σε όλες τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί από τη Νέα Δημοκρατία είναι επειδή εμείς βάλαμε την ατζέντα και αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε», σημειώνουν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι μεγάλη ζημιά ως προς τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο κόμμα έχει κάνει το δίλημμα της επόμενης μέρας. Το δίλημμα των μετεκλογικών συνεργασιών το βάζουν συνεχώς στο τραπέζι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΣΚΑΪ) έδωσε και την ολοκληρωμένη απάντησή του για «κυβέρνηση συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό». «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ανανέωση και νέο πολιτικό ήθος ή μια από τα ίδια, Τσίπρας και Μητσοτάκης. Κι επειδή βλέπω ότι το Μαξίμου και όλα τα μιντιακά συστήματα, που το στηρίζουν, υποστηρίζουν ότι “είναι αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ να λέει ότι αυτό θα επιλέξει τον πρωθυπουργό’’, ξεκαθαρίζω ότι δεν είπα ποτέ δημοσίως ότι εμείς θα επιλέξουμε τον πρωθυπουργό. Αυτά είναι μονταζιέρα του κ. Μητσοτάκη. Αντίθετα, είπα δημοσίως ότι αν ο ελληνικός λαός στείλει σκληρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και κλείσει την πόρτα και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, εγώ δεν θα τους βάλω από το παράθυρο».

Η παραπάνω δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι το βασικό προεκλογικό πλαίσιο του κόμματος και το κεντρικό μήνυμα που στέλνει η Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. Δηλαδή, από εδώ και στο εξής η απάντηση στα μετεκλογικά διλήμματα θα είναι: «την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό θα τους επιλέξει ο ελληνικός λαός βάσει των συσχετισμών που θα ορίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές και όχι το παρασκήνιο και τα ψευτοδιλήμματα, που βολεύουν τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Οι συνεργασίες γίνονται με προγραμματικές συγκλίσεις, με προτάσεις που βελτιώνουν τη ζωή των Ελλήνων και όχι με ανταλλαγή θέσεων εξουσίας».

topontiki.gr