Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται τρίτο κύμα ζέστης, το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 43 βαθμούς

Τα τελευταία του προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη δείχνουν ότι από Πέμπτη οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, θα «περάσει» καυτό κύμα με πολλή ζέστη, θα ξαναπέσει η θερμοκρασία και θα αυξηθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με ένα τρίτο κύμα να «παραμονεύει».

Ο μετεωρολόγος του OPEN στη σημερινή του πρόγνωση έδωσε τα προγνωστικά στοιχεία, αλλά δεν είπε περισσότερες λεπτομέρειες, παραπέμποντας στις επόμενες ημέρες για όλα τα νεότερα.

Ολόκληρη η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Αρχίζει και επιδρά και πάλι η ηλιακή ακτινοβολία, αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η θερμότητα, άρα τα μελτέμια θα αρχίσουν και πάλι να ενισχύονται. Εκτιμούμε ότι και σήμερα θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα. Έχουμε καλύτερες θερμοκρασιακές καταστάσεις στα πιο ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα. Όταν λέμε όμως καλύτερες, εννοούμε κάπως πιο κοντά στις μέσες τιμές για τον μήνα στον οποίο βρισκόμαστε.

Για την Αττική, θα είναι άλλη μια δύσκολη μέρα σε ό,τι αφορά το ανεμολογικό πεδίο. Προς τα πιο ανατολικά τμήματα θα φτάνουμε σίγουρα τα 7 μποφόρ. Αυτός ο βοριάς, αρκετά ξηρός άνεμος και σε συνδυασμό με την πολύ θερμή ατμόσφαιρα που άφησε πίσω του αυτό το θερμό κύμα, δημιουργεί καλό έδαφος για να ξεκινήσει και να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά.

Για την εξέλιξη του καιρού, ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε ότι και την Τετάρτη, το χαρακτηριστικό θα είναι τα δυνατά μελτέμια μέσα στο Αιγαίο, καθώς θα φτάνουμε ακόμα και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ από την Πέμπτη το μελτέμι θα υποχωρήσει για να ανοίξει τον δρόμο για την πολύ θερμή, καυτή αέρια μάζα από την κεντρική Μεσόγειο προς τη χώρα μας και να ανέβει η θερμοκρασία.

Θα βλέπουμε κυρίως σε κλειστά γεωγραφικά διαμερίσματα του ηπειρωτικού κορμού, τον υδράργυρο ακόμα και στους 43 βαθμούς, αλλά και στο νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα επόμενα 24ωρα θα ζήσουμε κάτι αντίστοιχο με τις προηγούμενες μέρες, όμως επειδή η όλη διαδικασία λειτουργεί αθροιστικά, και οι θερμοκρασίες τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα είναι ανεβασμένες, άρα σίγουρα θα ζήσουμε ένα κύμα καύσωνα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει και πάλι για δύο-τρεις μέρες, θα μπουν δυνατά μελτέμια οπότε και αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς για να πάμε και σε ένα τρίτο κύμα μέσα στην άλλη εβδομάδα.