Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Παλαιοκαρυάς: “«Καλλικράτης» του ποδαριού και της ανακατωσούρας ”

palaikapia_trikalon

Με γλαφυρό τρόπο σκιαγράφησε στο trikalain τα προβλήματα του διευρυμένου «Καλλικρατικού» Δήμου Πύλης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παλαιοκαρυάς, κ. Αθανάσιος Μπατσικώστας. Η αποτελεσματικότητα του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, όσο και αν θέλει να το πράξει, δεν είναι εφικτή.

«Μιλάμε για Καλλικράτη του ποδαριού και της ανακατωσούρας. Όλα μπερδεμένα. Ορεινά και πεδινά χωριά» λέει ο κ. Μπατσικώστας και συνεχίζει:

«Δεν μπορούμε να βάλουμε καμία σειρά. Τι να σου κάνει ένας Δήμος που ξεκινά από τον κάμπο και φτάνει στην Άρτα; Αν και συνταξιούχος στρατιωτικός έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά. Οι αποστάσεις των χωριών που ανήκουν στα όρια του Δήμου είναι μεγάλες. Το προσωπικό λίγο και τα μηχανήματα παλιά.

Φανταστείτε ένα τζισιμπί να ξεκινά από την Πηγή, να πάει στο Γαρδίκι για να φτιάξει ένα δρόμο! Φθείρεται το μηχάνημα, φθείρεται ο δρόμος, χάνεται ο χρόνος.

Η λύση; Να φορτωθούν τα μεγάλα οχήματα σε πλατφόρμα για την μεταφορά τους και την άλλη μέρα, με άλλο αυτοκίνητο να πάει εκεί ο χειριστής; Γίνεται δουλειά έτσι;»

Λέλα Κατεχάκη