Πρόεδρος αρτοποιών Τρικάλων: Το ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων μας τετραπλασιάστηκε-Αν δεν παρθούν μέτρα θα μετράμε λουκέτα

Για την δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο κλάδος, μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή ΡΑΔΙΟ ΖΥΓΟΣτάθμιση που παρουσιάζει ο Δημήτρης Παδιός στον FM 100 Ράδιο Ζυγός, ο Πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών νομού Τρικάλων Κων/νος Παναγιώτου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιώτου «Λόγω της ακρίβειας η κατανάλωση του ψωμιού έχει μειωθεί κατά σχεδόν 20%, γεγονός που σημαίνει πως ο κόσμος αρχίζει σιγά να κάνει περικοπές και στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι το ψωμί. Το ενεργειακό κόστος στις επιχειρήσεις μας σχεδόν έχει τετραπλασιαστεί, δηλαδή ένα μεσαίο αρτοποιείο πλήρωνε μηνιαίως για ρεύμα γύρω στα 800 ευρώ και τώρα οι λογαριασμοί που έρχονται είναι της τάξης των 3.000-4.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν καλύπτονται με τίποτα, όση δουλειά και να υπάρχει στα καταστήματά μας. Κάναμε πρόσφατα ως κλάδος κάποιες συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο, όπου τους εκθέσαμε την κατάσταση ως έχει και μας είπαν πως θα σταθούν στο πλευρό μας. Εισπράξαμε ως επιχειρηματίες από την πολιτεία με πρωτοβουλία του Υπουργού Ενέργειας κ. Σκρέκα, την επιδότηση που δικαιούμασταν, αλλά είναι πολύ λίγη μπροστά στο τεράστιο ενεργειακό κόσμος και την μεγάλη αύξηση των πρώτων υλών. Ζητάμε από τον κ. Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε γενναίες επιδοτήσεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ανοικτές τις επιχειρήσεις μας. Η κίνηση συνεχώς πέφτει και το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο για τα καταστήματα. Τα αρτοποιεία όλη την διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης κράτησαν όρθια την κοινωνία, στηρίζοντας τους ασθενέστερους οικονομικά κα απορροφώντας όλες τις αυξήσεις και είναι κρίμα τώρα να οδηγούμαστε στον αφανισμό. Αν δεν παρθούν άμεσα και γενναία μέτρα από την πολιτεία, δυστυχώς θα μετράμε λουκέτα και στους φούρνους».