Προχωρούν οι εργασίες για τη νέα «αυλή πολιτισμού» των Τρικάλων

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες των συνεργείων για τη νέα διαμόρφωση και ανάπλαση της «αυλής πολιτισμού», στον χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, από το Λαογραφικό Μουσείο μέχρι τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την οδό Ζωγράφου.

Ο φακός του trikalaIN.gr βρέθηκε σήμερα στο σημείο, καταγράφοντας εικόνες από το νέο χώρο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια όαση πολιτισμού, όπου θα μπορεί να υποδεχθεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, από εκθέσεις βιβλίου μέχρι μικρές συναυλίες και ταυτόχρονα, δεν θα επηρεάσει τα παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που πλέον θα αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα προς τη δική τους πλευρά.

Επίσης, δίνεται μέγιστη έμφαση σε ειδική περιπατητική διαδρομή που εγκιβωτίζεται στον χώρο, με σαφή μέριμνα για ΑμεΑ. Έτσι, η προσβασιμότητα, όπως τόνισε η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, αποτελεί και στην πράξη «οδηγό» για αυτό το σημαντικό έργο για τα Τρίκαλα. Ταυτόχρονα, γίνονται και όλα τα σχετικά έργα υποδομής.

Τα χρήματα προέρχονται από τα ταμεία του Δήμου Τρικκαίων και το έργο εντάσσεται στις «Αστικές αναπλάσεις 2018-2019», με υλοποιητή την εταιρία Α. Καρβούνης και ΣΙΑ ΟΕ (υπεύθυνος Θαν Σουλεμέτσης).

Μαζί με το Δημοτικό Ωδείο και τη δική του αυλή, ολόκληρη η περιοχή θα διαθέτει σε λίγο διάστημα 4 εμβληματικά κτήρια πολιτισμού και 2 εξωτερικούς χώρους για εκδηλώσεις και περίπατο.

Πλέον, τα Τρίκαλα κάνουν ένα ακόμη βήμα για τον πολιτισμό. Διευρύνουν τις πολιτιστικές υποδομές και «ανοίγουν» τον χώρο για να υπόσχονται περισσότερες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τρικαλινούς και επισκέπτες.