Πριν το Πάσχα η παράδοση του Ε65 από Λαμία μέχρι Καλαμπάκα

Την πορεία των έργων κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος – γνωστού ως Ε65 – επιθεώρησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε «εξαιρετική» την πορεία υλοποίησης του έργου από την Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα, καθώς έχει  ολοκληρωθεί σε ποσοστό 97% – 98%.

«Τα τμήματα Λαμία – Ξυνιάδα και Τρίκαλα – Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν, αν δεν υπάρξουν κυρίως καιρικές εκπλήξεις, πριν από το Πάσχα του 2024», ανέφερε ο Υπουργός. «Ο νέος Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος εξασφαλίζει ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις στην Κεντρική Ελλάδα και ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη. Τα έργα ολοκληρώνονται, η Ελλάδα αποκτά πρόσθετες υποδομές που εξυπηρετούν την κοινωνία και υποστηρίζουν την εθνική οικονομία».   

Το βόρειο τμήμα, από τα Τρίκαλα έως τον ανισόπεδο κόμβο με την Εγνατία Οδό, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025. Ο Ε65 θα έχει συνολικό μήκος 181,5 χλμ. και θα συνδέει την Π.Α.Θ.Ε. με την Εγνατία Οδό. Θα περιλαμβάνει 14 ανισόπεδους κόμβους και 4 ημικόμβους. Θα λειτουργούν 4 μετωπικοί σταθμοί διοδίων και 5 πλευρικοί. Θα δημιουργηθούν 4 σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών  (ΣΕΑ),