Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ;

tamilosn_news

 

 

 

 

 

Τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έχει καταθέσει από τις 19 Ιουλίου στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος.

 

Τίθεται επιτακτικά το θέμα του τρόπου λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου,το φαινόμενο των άδειων αιθουσών και του κόστους λειτουργίας που επιβαρύνει τους έλληνες φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο του προβληματισμού για την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας, έχω καταθέσει από τις 19 Ιουλίου προτάσεις στον Πρόεδρο της Βουλής , με αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των Ευρωπαικών Οργάνων  που είχα την τιμή να υπηρετήσω από το 2007 μέχρι το 2012 , ως μέλος του Κογκρέσσου Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο όργανο αυτό , προκειμένου να διασφαλίζεται η μέγιστη συμμετοχή των μελών του, συνδέεται η ημερήσια αποζημίωση με την υποχρεωτική παρουσία στιςεργασίες των οργάνων του.

 Είναι μία δυνατότητα  που πρέπει να εξετασθεί στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει μέσα στους κύκλους των πολιτικών δυνάμεων για την αναγκαία αναμόρφωση του κοινοβουλευτικού συστήματος της χώρας.

Γιατί είναι δεδομένο  ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν στην δομή και την λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στα κόμματα, στην  Βουλή , στην αυτοδιοίκηση ακόμη και στις

μικρότερες οργανώσεις, για να μπορέσουμε ως χώρα να ανταπεξέλθουμε την βαθύτατη οικονομική και πολιτική κρίση στην οποία έχουμε βυθιστεί.

 

 

Μιχάλης Ταμήλος

Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Τρικάλων