Πρασόρυζο με δαμάσκηνα

Υλικά

  • 70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, σε κύβους
  • 700 γρ. πράσα, σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 220 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 700-800 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου
  • 6-8 δαμάσκηνα α αποξηραμένα
  • αλάτι
 
 
 

Διαδικασία

Σε μεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2΄ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα πράσα και σοτάρετε για 3΄-4΄. Προσθέτετε το σέλερι, το σκόρδο, το ρύζι, τον πελτέ, το πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Βράζετε το πρασόρυζο για 25΄, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ζωμό αν χρειαστεί.

Περίπου 10΄ πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ανακατεύετε μέσα τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Tips

Φτιάχνετε το πρασόρυζο χωρίς ντομάτα αν το θέλετε πιο ελαφρύ, μόνο με κόκκινο πιπέρι.

olivemagazine.gr