Πράσινη σαλάτα με πεπόνι, δυόσμο και φυστίκια Αιγίνης

Μια δροσιστική σαλάτα για να συνοδέψετε όλα τα γεύματα του καλοκαιριού! Το πεπόνι της χαρίζει άρωμα, γεύση και δροσιά!

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα πεπονιού

Για τα φυστίκια

Διαδικασία

Φυστίκια

  1. Για να φτιάξουμε τα φυστίκια για τη πράσινη σαλάτα ξεκινάμε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα φιστίκια, το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στρώνουμε τα φυστίκια σε μία στρώση και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το πεπόνι με το λάδι, το τζίντζερ, το μέλι και το λεμόνι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πρασινάδες μαζί με το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα πεπονιού.
  2. Ανακατεύουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και σκορπίζουμε από πάνω τα ψημένα φυστίκια. Γαρνίρουμε με τα φετάκια πεπονιού και σερβίρουμε.

gastronomos.gr