Πουρές γλυκοπατάτας με ξερά σύκα και δυόσμο

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τον «πουρέ» γλυκοπατάτας με ξερά σύκα και δυόσμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί, βάζουμε τις γλυκοπατάτες και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφρουρνίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και τις ξεφλουδίζουμε.
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να έχουμε έναν χοντροθρυμματισμένο πουρέ.
  3. Παράλληλα, βάζουμε τα σύκα σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στον πουρέ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μαυροκούκι, μοιάζει με μαύρο σουσάμι και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα. Εναλλακτικά, βάζουμε την ίδια ποσότητα από απλό σουσάμι, καβουρδισμένο).

gastronomos.gr