Υλικά
Μερίδες: 8
Διαδικασία
- Για τον «πουρέ» γλυκοπατάτας με ξερά σύκα και δυόσμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ένα ταψί, βάζουμε τις γλυκοπατάτες και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφρουρνίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, και τις ξεφλουδίζουμε.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να έχουμε έναν χοντροθρυμματισμένο πουρέ.
- Παράλληλα, βάζουμε τα σύκα σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε στον πουρέ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Μυστικά
Μαυροκούκι, μοιάζει με μαύρο σουσάμι και το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα. Εναλλακτικά, βάζουμε την ίδια ποσότητα από απλό σουσάμι, καβουρδισμένο).