Πουλούν χρυσά κοσμήματα για να πληρώσουν το νοίκι

xrysos12-458x315

Η τιμή του χρυσού σπάει κάθε ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές θεωρούν το πολύτιμο μέταλλο ασφαλές καταφύγιο ενάντια στην κρίση που ταλαιπωρεί την Ευρωζώνη και στις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Έτσι ο χρυσός κατέγραψε και νέο ιστορικό ρεκόρ κλεισίματος στα 1.852,20 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης την Παρασκευή με το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου να κερδίζει 30,20 δολ. ή 1,7% .

Υπό αυτές τις συνθήκες πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης σκέφτηκαν να πουλήσουν τα χρυσά κοσμήματα σε ειδικά καταστήματα αγοράς χρυσού στην Ντάιμοντ Ντίστρικτ, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά και να έχουν το αντίστοιχο κέρδος.

Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης πουλούν το χρυσό που έχουν στα χέρια τους για να μπορέσουν να πληρώσουν τις υποθήκες που έχουν βάλει στα σπίτια τους ή ακόμα και το νοίκι.

Σε αυτές τις αγοραπωλησίες, έμποροι αγοράζουν τον χρυσό στο 99% της σημερινής αξίας του, καθώς θεωρούν ότι ακόμη και αν το κέρδος τους είναι μόλις 1%, αυτές οι αγοραπωλησίες είναι πολύ καλή επένδυση, επειδή το πιο πιθανό είναι ότι η τιμή της ουγγιάς θα συνεχίσει να ανεβαίνει.

Και πως να μην το πιστέψουν αφού , το πολύτιμο μέταλλο με συνολική άνοδο 6,4% την εβδομάδα που πέρασε συμπλήρωσε ταυτόχρονα επτά διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες.

Τέλος σημειώνει άνοδο 14% για τον μήνα έχοντας κλείσει τον Ιούλιο στα 1.631,20 δολ. ανά ουγγιά.

newscode.gr