Πουλάνε τα ΑΤΜ οι τράπεζες

– Πωλητήριο και στα δίκτυα των ATM που απλώνονται ανά την επικράτεια πληροφορούμαι ότι προετοιμάζονται να βάλουν οι ελληνικές τράπεζες το 2023.

Μιλάμε για τα λεγόμενα off site μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, δηλαδή αυτά που είναι τοποθετημένα εκτός του τραπεζικού δικτύου, δηλαδή σε πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, μεγάλες επιχειρήσεις, κλινικές και αλλού.

Πρώτη στο παιχνίδι πληροφορούμαι ότι θα μπει η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την ισχυρή Euronet, της οποίας ηγείται ο Νίκος Φούντας. Οι δύο από τις άλλες τρεις μεγάλες τράπεζες βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού και διερευνούν την αγορά, να βρουν ποιος διεθνής παίκτης μπορεί να είναι ο καλύτερος «γαμπρός», που θα του πουλήσουν το δικό τους δίκτυο ATM και μαζί και τη διαχείριση.

Διερωτώμαι τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τον πελάτη των τραπεζών και τις προμήθειες που θα του χρεώνουν στην κάθε συναλλαγή. Για τις τράπεζες μου λένε – αναφέρει το pawergame.gr – ότι σημαίνει ένα κέρδος από 50 έως 100 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το εύρος του δικτύου που θα πουληθεί.