Πότε πρέπει να αλλάζετε την πάνα στο μωρό

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί γονείς και δη οι νέοι αναρωτιούνται πότε πρέπει να αλλάξουν την πάνα του μωρού τους. Η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τους οποίους θα αναφέρουμε και θα εξηγήσουμε.

Η πάνα αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του μωρού σας

Εάν έχετε νεογέννητο, θα πρέπει να αλλάζετε την πάνα του μωρού σας αρκετά συχνά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα νεογνά τρώνε κάθε δύο ή τρεις ώρες.

Ταυτόχρονα, αναρωτιούνται γιατί να μην αφήνουμε την πάνα λίγο παραπάνω. Τα μωράκια είναι πολύ ευαίσθητα και αν η πάνα μείνει πολύ ώρα αυτά θα συγκαούν.

Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, αυξάνεται η ώρα που θα τα αλλάξετε καθώς τα γεύματα είναι μεγαλύτερα αλλά μειώνονται σε συχνότητα.

Το να είσαι τόσο βρεγμένο ένα μωρό μπορεί πραγματικά να κάνει το μικρό ανήσυχο και να το κάνει να κλάψει. Επομένως, πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημάδια του μωρού σας και να το αλλάξετε το συντομότερο δυνατόν.

Εάν οι πάνες του μωρού σας παραμείνουν στεγνές για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιου είδους ανωμαλίας ή αφυδάτωσης.

baby.gr