Ποτάμι οργής οι Τρικαλινοί !

oyst

Για πρώτη φορά απ’ την εποχή του Μεταξά δεν γίνεται η παρέλαση στα Τρίκαλα. Τη ματαίωσε ο ίδιος ο Λαός. Οργισμένοι οι Τρικαλινοί αρνήθηκαν τα παιδιά τους να παρελάσουν μπροστά στους εκπροσώπους της τρόικας και της εθνικής υποτέλειας. Αρνήθηκαν να τιμήσουν τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους μπροστά στους γραικύλους και τους σύγχρονους Τσολάκογλου.

Σύσσωμοι ύψωσαν ένα στεντόρειο και υπερήφανο ΟΧΙ σ’ αυτούς που κατακρεουργούν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, δολοφονούν το μέλλον των παιδιών του και αλυσοδένουν την πατρίδα μας.

Στη σημερινή συγκυρία, η συγκέντρωση, από μόνη της, στην εξέδρα δεκάδων δήθεν ΄΄επισήμων΄΄ και κυρίως η προκλητική παρουσία και το αλαζονικό ύφος του κυβερνητικού βουλευτή Μαγκούφη αρκούσε για να τινάξει στα ύψη τον θυμό και την οργή του συγκεντρωμένου πλήθους, που δεν άργησε να εκραγεί.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία Τρικαλινών πολιτών, προερχομένων απ’ όλους τους κομματικούς και πολιτικούς χώρους, που άνοιξαν πανώ με το σύνθημα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ – ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ», κρατώντας μαύρη σημαία και μεσίστια την ελληνική, και φωνάζοντας «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΟΧΗ – ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ – ΟΥΣΤ!», ΄΄παρήλασαν΄΄ μέχρι τον Ναό της Μητροπόλεως με τις επιδοκιμασίες, τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα χιλιάδων Τρικαλινών πολιτών, οι οποίοι ταυτόχρονα έτρεψαν σε άτακτη φυγή τον αλαζονικό βουλευτή και τους άλλους εκπροσώπους του μνημονιακού καθεστώτος.

Χαιρετίζουμε όλους τους πολίτες που με πανώ, σημαίες, συνθήματα ή χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της υποτέλειας, της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης.

Η παρέμβαση και η λαϊκή κινητοποίηση στις 28 Οκτωβρίου 2011 μπορεί ν’ αποτελέσει σταθμό για τα Τρίκαλα. Ένα ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ, ανεξάρτητα απ’ την κομματική προέλευσή του καθένα μας, μπορεί να γιγαντωθεί και να σαρώσει το μνημονιακό μπλοκ στην πόλη μας, και συμβαδίζοντας δυναμικά με το κίνημα ανατροπής της δοσιλογικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των αλλεπαλλήλων μνημονίων, να συμβάλει στη σωτηρία του λαού και της χώρας.

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Αν δεν τους ανατρέψουμε και τους αφήσουμε να εφαρμόσουν τα μέτρα τους, η χώρα μας θα ζήσει ένα καινούργιο ολοκαύτωμα, ισοδύναμο σε πόνο, αίμα και θάνατο με τη ναζιστική κατοχή που έζησαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας. Μισό με ένα εκατομμύριο Έλληνες θα πεθάνουν απ’ τα βάρβαρα μέτρα τους!

Όσοι ψήφισαν και στηρίζουν το μνημόνιο και τ’ αλλεπάλληλα νέα μέτρα, είναι απέναντί μας. Είναι οι εχθροί μας. Και ας το ξέρουν: είναι οι ελάχιστοι και είμαστε ο λαός! Οι τρεις μνημονιακοί Τρικαλινοί βουλευτές, αλλά και οι άλλοι δύο που ουσιαστικά κινούνται εντός του μνημονιακού καθεστώτος, είναι personae non gratae για τα Τρίκαλα μέχρι που … θα περάσουν στο στρατόπεδο του λαού για ν’ ανατραπούν τα μέχρι τώρα επαίσχυντα έργα τους!

Κανένας σεβασμός και πειθαρχία σ’ όσους λεηλατούν τον λαό και τη χώρα για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Καμιά ανοχή σ’ αυτούς που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο – βορά στον ακόρεστο γερμανικό ιμπεριαλισμό και την αμερικανική πλανηταρχία.

Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της τρόικας!

Γενική πολιτική ανυπακοή του λαού μέχρι που να πέσουν οι άθλιοι, παίρνοντας μαζί τους τα άθλια μνημόνια τους!

Ουστ! στους ανόμους των ανόμων συμφερόντων!

Εμπρός για μια νέα Ελλάδα με νοικοκύρη και αφέντη τον λαό της. Μια Ελλάδα κυρίαρχη και εθνικά υπερήφανη, ελεύθερη και δημοκρατική, με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ελλάδα αντάξια της ιστορίας της και των ονείρων μας!

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΟΥΣΤ!