Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια, τα μαλλιά, το σουτιέν σου, το τζιν, το σκύλο σου…

soutien bra

Είναι η καλή νοικοκυρά δούλα και κυρά; Δες κάθε πότε πρέπει να πλένεις για να είσαι καθαρή, αλλά να μη γίνεσαι σκλάβα.

Μάθε με τι συχνότητα πρέπει να πλένεις το καθετί για να μην είσαι ούτε υποχόνδρια ούτε και τσακωμένη με την καθαριότητα.

Πρόσωπο

Το πρόσωπό σου πρέπει να το αγαπάς και να το φροντίζεις. Μόλις ξυπνήσεις, άνοιξε τη βρύση του μπάνιου βάλε το σαπούνι που είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα σου και καθάρισέ το καλά. Την ώρα που κοιμάσαι το σώμα σου εκκρίνει διάφορες ουσίες τις οποίες πρέπει να απομακρύνεις το επόμενο πρωί που θα σηκωθείς. Απαραίτητος είναι και ο καθαρισμός το βράδυ.

Μαλλιά

Κάθε δεύτερη μέρα. Το καθημερινό λούσιμο φθείρει τα μαλλιά και τα κάνει αδύναμα. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά αγόρασε προϊόντα που ταιριάζουν στην ποιότητα της τρίχας σου ή επίσης μπορείς να δοκιμάσεις και ξηρό σαμπουάν.

Κατοικίδιο

Εσύ θα κρίνεις πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο το κατοικίδιό σου. Εάν είναι λιπαρό στην υφή και μυρίζει άσχημα τότε χρειάζεται επειγόντως πλύσιμο! Όσον αφορά τα σκυλιά, η συχνότητα του μπάνιου εξαρτάται από τη ράτσα τους, για παράδειγμα εκείνα που έχουν πυκνό τρίχωμα όπως τα chows χρειάζονται μπάνιο 3-4 φορές το χρόνο.

Σεντόνια

Μια φορά την εβδομάδα. Αν κάνεις σεξ αμέσως μετά τις… αγαπούλες. Δε νομίζω να έχεις κάποια απορία για αυτό.

Αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο πρέπει να το πλένεις κάθε μια με τρεις εβδομάδες. Εάν ζεις σε μια περιοχή με έντονη υγρασία ή με έντονα καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητό σου μια φορά την εβδομάδα. Σε άλλα κλίματα, ιδανικό είναι να καθαρίζεις το αμάξι σου μια φορά στις τρεις εβδομάδες.

Τζιν

Μετά από 4-5 χρήσεις. Τα τζιν χρειάζονται προσοχή γιατί ούτε το πολύ συχνό πλύσιμο τους κάνει καλό αλλά ούτε και το σπάνιο. Στην πρώτη περίπτωση, φθείρονται εύκολα και στη δεύτερη για λόγους υγιεινής.

Σουτιέν

Μετά από 3-4 χρήσεις. Τα σουτιέν χρειάζονται φροντίδα και συχνές αλλαγές για αυτό και είναι απαραίτητο να έχεις περισσότερα από τέσσερα ώστε να τα αλλάζεις. Επίσης, όσο περισσότερα σουτιέν έχεις, τόσο λιγότερο θα αναγκάζεσαι να πλένεις το ίδιο σουτιέν ξανά και ξανά. Ύστερα από 4 χρήσεις μπορείς να τα πλύνεις ώστε να μην χάσουν την εφαρμογή τους και είναι καθαρά από τον ιδρώτα και τα μικρόβια.

Στρώμα

Κάθε έξι μήνες. Είναι απαραίτητο να καθαρίζεις το στρώμα το οποίο κοιμάσαι κάθε ένα εξάμηνο και πρόκειται για μια πολύ εύκολη διαδικασία. Σκούπισε το πάνω μέρος του στρώματος με την ηλεκτρική σκούπα τοποθετώντας το ειδικό στόμιο για τα έπιπλα. Στη συνέχεια αφαίρεσε τους λεκέδες με ένα πανάκι ελαφρώς βρεγμένο με κρύο νερό και ειδικό απορρυπαντικό και τρίψε απαλά τα λερωμένα σημεία.

Φούρνος

Κάθε έξι μήνες. Η διαδικασία έχει ως εξής: Αφαίρεσε τις σχάρες, βύθισέ της σε ζεστό νερό με υγρό πιάτων και άφησέ τες εκεί όλο το βράδυ. Παράλληλα, ψέκασε με ειδικό καθαριστικό για φούρνους το εσωτερικό του και την πόρτα του. Την επόμενη μέρα πάρε μια καθαρή πετσέτα και καθάρισε το εσωτερικό με ζεστό νερό και καθαριστικό πιάτων.

Ξύλινα έπιπλα

Μια φορά τον χρόνο. Πάρε ένα υγρό πανί και καθάρισε τα έπιπλα και στη συνέχεια σκούπισε απαλά με ένα στεγνό βαμβακερό πανί. Μετά χρησιμοποίησε ειδικό κερί για τα ξύλινα έπιπλα και άφησέ το για μερικά λεπτά. Αφαίρεσε με στεγνό πανί.

Χαλιά

Μια φορά τον χρόνο. Απέφυγε τα καθαριστικά σαμπουάν που είναι σε σπρέι γιατί είναι πολύ πιθανό να αφήσει υπόλειμμα και εκεί να “καθίσουν” σκόνη και βρωμιά. Μια καλή επιλογή είναι να τα καθαρίσεις με μηχάνημα ατμού, επαγγελματικό ή μη.

Πορτοφόλι

Κάθε εβδομάδα. Το γνωρίζεις καλά πως το πορτοφόλι είναι μια από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Πάρε ένα καθαριστικό χωρίς αλκοόλ και καθάρισε το με προσοχή (αν είναι δερμάτινο) ή βάλτο στο πλυντήριο ρούχων αν είναι βαμβακερό. Τα πλαστικά πορτοφόλια μπορείς να τα καθαρίσεις με απολυμαντικό μαντιλάκι.

Ηλεκτρονικό υπολογιστή

Όποτε το κρίνεις απαραίτητο. Αν εργάζεσαι καθημερινά μπροστά από έναν υπολογιστή τότε θα πρέπει να καθαρίζεις αρκετά συχνά τον υπολογιστή σου. Αποσύνδεσε τον υπολογιστή από τα περιφερειακά και χρησιμοποίησε απολυμαντικά προϊόντα για τα καθαρίσεις, όπως μαντιλάκια.

Νεροχύτης

Κάθε μέρα. Το ήξερες ότι ο νεροχύτης έχει τη δεύτερη υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων στο σπίτι; Γι’ αυτό φρόντισε να τον καθαρίζεις καθημερινά.

news247.gr